03 april 2020

Even terug naar de flat

Theo in z'n tuin
Ik had een ontzettende behoefte om even terug te gaan naar de Bilt; gewoon even door m'n buurtje wandelen en over de markt en met deze en gene te praten. Gisteravond had ik een grote spektaart gebakken en daarvan nam ik twee flinke stukken mee als lunch en een boterham met naegelholt, het wondere product van de slagers uit Salland en Twente.
Een bijzonder boek verkortte de reis voor me. Aangekomen in Bilthoven ging ik even langs het boekenschapje met mee te nemen boeken voor een dun boekje voor de terugweg. Het werd een bloemlezing uit verhalen van Jan Wolkers, ooit weggegeven als Bibliotheek geschenk.
Ik liep door m'n dorrepie richting markt en ging langs bij de Veenendaalse Reformkraam. Gelukkig stond Hans achter de kraam als gewoonlijk. We praatten even bij over de ongewone situatie. Hij vertelde dat hij het meel niet kon aanslepen. Gelukkig had hij nog 1 kilogram voor mij. Maar ik kwam voor een paar andere dingen en gewoon ff kijken. Vervolgens naar de ruin van Theo; de deur van zijn schuur stond open en op het gepiep van het tuinhekje kwam hij naar buiten. We waren allebei blij elkaar te zien en hielden fors afstand en praatten bij. Ondanks zijn hoge leeftijd is Theo absoluut niet hardhorend; ik kon dus op gewone toon met hem praten op meters afstand. Hij heeft een beter gehoor dan ik?! De tuin had hij in z'n eentje omgespit - niet te geloven - en hij had grond verplaatst; zeker 60 kruiwagens. We namen afscheid.
Vervolgens naar John, de kaaswinkel. Roos wilde een groot stuk Oostenrijkse bergkaas en dat sloeg ik voor haar in. Tot slot naar de flat. Ik liet 1 van m'n stukken spektaart achter voor buurvrouw. Zij krijgt steevast een stuk van deze taart als ik die heb gebakken. Ze was blij verrast appte ze later toen ik op de terugweg was.
Ik pakte m'n tas in met de braadpan en een stuk boter uit de vriezer en ging vrij snel weer terug naar het station via het bos. Ik was weer vroeg terug bij Roos en had echt het gevoel er even uit te zijn geweest. Fijn om weer in de flat te zijn al was het maar kort.

Geen opmerkingen: