11 april 2020

De buxus verplaatst

De bijzonder smakelijke chocoladevla
Roos heeft zowel aan de voorkant als aan de achterkant van haar huis een tuin met daarin planten waar we in het algemeen niet echt kapot van zijn. Zo hebben we vandaag weer een tweetal hortensia's uit de voortuin verwijderd en daarvoor in de plaats een buxus uitgegraven uit de achtertuin en juist weer in de voortuin gezet. De hortensia's gingen af door zijdeur oftewel in de groenbak.
Voortdurend spoorde Roos me aan om toch vooral kalm aan te doen: "kijk uit voor je rug", klonk het zorgzaam. Ik vond het wel weer lekker om te spitten en te knippen.
's-Middags ging ik nog even naar de Hubo om een klein schepje te kopen. Ik spit hier en daar uit het wilde wat plantjes uit die van schaduw houden voor in de voortuin die behoorlijk in de schaduw ligt. Lelietjes van dalen wil ik meenemen en wellicht wat ereprijsjes met hun vrolijke blauwe bloempjes.
Bij de Hubo zag ik een keur aan gereedschap dat ik graag zou willen gaan gebruiken. Wie weet komt dat er nog wel van.
Later in de tuin zittend bedacht ik mij dat het maken van een insectenhotel maar eens het eerste werkstuk moet gaan worden.

Nieuw
Roos wil altijd vla als nagerecht. Ik ben dat zo langzamerhand een beetje zat, althans het eten daarvan, maar vind het wel leuk om te maken. Zo bedacht ik mij om maar eens iets nieuws te proberen: chocoladevla. En dat lukte wonderwel! Gewoon het recept voor vla maar dan door het mengsel van suiker en maizena ook nog flink wat cacaopoeder mengen.

Geen opmerkingen: