15 april 2020

Hele ochtend in de keuken

M'n elektronische agenda maakte me er al luidruchtig op attent dat ik vandaag nassi moest maken zoals ik had beloofd aan Roos. Ik begon de dag met een hap raapstelen, overgebleven van gisteravond; raar ontbijt, maar het moet op; er bleef zelfs nog over voor in de koelkast.
Om een uurtje of tien belde zoon Peter; hij werkte vandaag in de Uithof en niet thuis en vroeg of ik tijd en zin had om in lunchtijd met hem de benen te strekken. Natuurlijk deed ik dat ondanks mijn volle dag. We liepen een half uur en hadden nog een ferme dialoog over het handelen rond het corona-virus; het varen tussen Scylla en Charibdis en ook het uitzichtloze van het huidig handelen; zo bouw je nooit groepsimmuniteit op. Was leuk om die gedachtenexcercitie samen met m'n zoon te maken.
En daarna inderdaad de nassi gemaakt maar ook direct het maal voor morgen avond voorbereid; grauwe erwten in de week gezet en lever opgebakken met uien. Ook de spektaart heb ik nog afgemaakt, kortom, de hele ochtend en begin van de middag in de keuken gestaan. Toen Roos dan ook meldde dat ze om 15.00 uur op het station zou aankomen en of ik haar dan tegemoet kon lopen heb ik dat, geheel tegen mijn gewoonte in geweigerd. Ik zat lekker op het balkon met een kopje thee en Mozart op m'n kop.
Gezellig dat ze er weer was en we dronken thee en koffie op het balkon, aten onze nassi en buikten lekker uit op het balkon. 's-Avonds kwam buurvrouw Kaat een wijntje doen.

Geen opmerkingen: