10 augustus 2019

Op naar de Renderklippen

In de Renderklipper heide
Op geleide van de Smartphone met Komoot en haar onderliggende kaartwerk zouden we een heerlijke wandeldag gaan beleven. Maar natuurlijk eerst het ontbijt; Fletcher doet niet onder voor andere hotels dus heerlijk ontbeten; vooral de yoghurt was van bijzondere kwaliteit en er was ook weer suikerbrood; dus smullen geblazen.
En zo tegen half tien gingen we lekker op pad; het was misschien wat winderig maar wel helder, prachtig weer. De heide stond in volle bloei. Het werd een prachtige wandeling; we kwamen bij een poeltje in het bos met allemaal bankjes eromheen en knaagden daar ons meegenomen boterhammetje. Ik had wat rozijnen-notenbrood bij me, maar had meer trek in het broodje van het hotel; maar goed ook zoals verderop in dit verhaal duidelijk zal worden.
Het Pluizenmeer
Ook de bospartijen waren mooi om te lopen en alle, zelfs de kleinste paadjes stonden op onze elektronisch kaartwerk zoals Komoot ons dat toonde; ontzettend gemak hoor! Nog dank voor het advies RiMo!
Terug bij de heide roken we gewoon de honinglucht; even verderop zagen we bijenkasten staan. Gezien mijn allergie voor de steken van dit gedierte liepen we voorzichtig verder. Even verderop kwamen we in gesprek met een echtpaar dat zojuist bijenkasten had geplaatst; ontzettend leuk contact dat waarschijnlijk nog wel haar vervolg zal gaan kennen. We spraken over bijen en dus over honing. Ik kreeg een potje Lindenbloesemhoning en Eilard wilde daar niets voor hebben; dat zat me niet lekker. Toen bedacht ik mij dat ik ook iets "zelfgemaakts" bij me had: het rozijnen-notenbrood en dat viel helemaal in het pulletje!
Weer lekker gegeten in het hotel; als vooraf mosterdsoep en dat bracht mij erop dat ik dat ook eens zelf moet gaan maken. Inmiddels heb ik de receptuur al op internet gevonden.
Het bridgen ging een stuk minder en we eindigde ergens op de vijfde plaats geloof ik, maar nog net boven de 50%. 

Geen opmerkingen: