30 augustus 2019

Naar Lommel

Roos en ik hebben niet alleen onze wettige kinderen maar ook donorkinderen, bonus dochters en Roos heeft zelfs twee officiële stiefzoons. En één van deze stiefzoons, halfbroer van Douwe en Tycho had ons voor vandaag uitgenodigd om op bezoek te komen. Hij woont met zijn echtgenote en haar twaalfjarige zoon in België, net over de grens. Mijlen op zeven om daar met OV te komen, maar gelukkig werden we gehaald en gebracht van Eindhoven CS. En hoe; Sander had verdraaid goed geboerd en kwam ons met een mooie Porsche ophalen en ook hun woning loog er niet om; een reusachtig huis, leuk ingericht met een droom van een keuken. We maakten kennis met zijn bijzonder hartelijke lieve echtgenote Anita die voor ons een smakelijke Gulyas had klaargemaakt: "jullie zullen wel honger hebben", sprak zij niet ten onrechte.
Roos en Sander hadden onderweg van Eindhoven naar Lommel al veel herinneringen opgehaald, maar daar gingen we uitgebreid mee verder; ze hadden elkaar 20 jaar geleden voor het laatst gezien en gesproken. Het was zo ontzettend genoeglijk en het voelde zo vertrouwd; Sander lijkt qua uiterlijk nogal op Tycho en dat maakte het erg vertrouwd voor mij. Het was een leuke kennismaking.
Anita bracht ons terug naar station Eindhoven en onderweg vertelde zij uitgebreid ook haar verhaal. Er gaat wat om in de familie, dat was duidelijk. 

Geen opmerkingen: