08 augustus 2019

Integreren

Vanmorgen zat ik op mijn balkon een kopje koffie naar binnen te slurpen. In de verte zag ik een jonge vrouw parmantig aan komen wandelen; kordaat, gekleed in sporttenue en - zoals dat tegenwoordig hoort - een Smartphone o.i.d. op de arm zodat de lichaamsbeweging kon worden geregistreerd en - waarschijnlijk - om alle buitengeluiden te doen verdwijnen in muziek via de "oortjes".
Ik heb al vaker gehamerd op het integreren van lichaamsbeweging in je dagelijkse dingen en niet alles te compartimentaliseren (prachtig scrabble woord nietwaar?)
Nu ben ik wel van nature een man van holisme onder de gdachte: "alles hangt met alles samen", maar dat geldt vooral ook je verhouding als individu tot je omgeving. Gisteravond in de kleedkamer van Sportcity ontspon zich een gesprek tussen twee jonge kerels waarvan de ene lekker buiten wilde gaan hardlopen en de ander dacht dat hij bedoelde dat ze op de loopband zouden gaan hollen. Gelukkig won de buitenman. Maar toen ik suggereerde dat ze hier in de buurt prachtig konden hollen rondom het golfterrein, had ik kennelijk iets verkeerds gezegd. En - natuurlijk - stapten ze in de auto in plaats van op de fiets har har. Dat bedoel ik nou, integreer toch je beweging ook met transport. 

Geen opmerkingen: