13 augustus 2019

Niet voor de nachtegalen dit keer

Fraaie zwammen op een dode berkentak
We hadden voor vandaag een wandelafspraak; Jessy, Roos en ik zouden gaan wandelen in Meijendel. Dat was een idee van Jessy en natuurlijk stelde ik voor om dan het prachtige stuk natuur, "Bierlap en Kijfhoek" aan te doen. We ontmoetten elkaar op de bushalte in Den Haag CS; met bus 43/44 naar Halte De Kieviet en verder wandelen naar Meijendel. Voor Kijfhoek moet je een toegangskaartje hebben dus eerst naar "De Tapuit", het kantoor waar je de kaartjes kunt kopen. Ik heb er maar direct 10 gekocht want dit voorjaar ga ik zeker weer naar de nachtegalen luisteren en verder wil ik dit prachtige duingebied vast nog wel een keer zien.
Op geleide van - hoe kan het anders - Komoot liepen we de wandeling; doe je dat niet dan ben je echt gedoemd te verdwalen; duinen zijn mooi maar het is bijzonder moeilijk om je te oriënteren en de weg terug te vinden.
We dronken eerst op een bankje de koffie die ik had meegenomen en aten de appeltaart die ik de vorige avond had gebakken; Jessy zowel als Roos zijn dol op taart; Roos had gisteravond al een stukje van de toen nog warme appeltaart gesnoept.
Even op de foto
Kijfhoek/Bierlap was weer in volle pracht; dit keer geen gekwinkeleer van nachtegalen; wel zagen we vogels vliegen, maar zo buiten het broedseizoen hoor je ze nauwelijks. We kregen nog een stevige tik mee van het passerende onweer; viel wel mee; na een minuut of 15 was het wel over en zou het zelfs zonnig en warm worden.
Zo tegen tweeën waren we zo ver van de ingang dat we de terugweg maar insloegen; het viel me niet mee om precies die stukken te lopen die ik gepland had, maar daar om niet getreurd. Uiteindelijk waren we rond kwart over drie bij de bushalte en uiteindelijk op tijd om op tijd in te checken. Op Den Haag CS namen we afscheid van Jessy; was een gezellige dag geweest.
Thuis gekomen ben ik in de keuken aan de slag gegaan; lekker nassi afgemaakt met extra knoflook en gebakken ei en smakelijk zitten eten. Als nagerecht aalbessen met warme vla; om te smullen.

Geen opmerkingen: