29 augustus 2019

Fikkie stoken in de Eilandspolder

Ab en Tjeerd
De eerste werkdag van het seizoen in de Eilandspolder. Dat was dus weer verrekte vroeg opstaan; de wekker ging om 5.00 uur maar ik had alles voorbereid en kon met gemak de trein van 6.13 uur halen. Ik dacht dat Ab nog niet aanwezig zou zijn op busstation Edam, maar hij hoefde Rob niet op te halen en de goedzak stond dus al te wachten. Eerst weer de taart ophalen die wij iedere werkdag van een fan van onze werkgroep, Corinne krijgen. We zijn waarschijnlijk de enige natuurwerkgroep die de werkdag mag beginnen met een lekker stuk taart; dankjewel Corinne voor dit fijne gebaar; het is bijzonder sfeerverhogend en het is leuk te weten dat je ons dankbaar bent voor het werk dat wij in de door jou zo geliefde Eilandspolder verrichten. We doen het graag en de taart is een welkome stimulans.
We zagen elkaar als werkgroep natuurlijk weer voor het eerst na alle vakanties. Onderweg had Ab mij verteld dat er nogal wat afzeggingen waren; desondanks waren we met een behoorlijke groep van zeker 10 mannen en twee dames.
Het weer werkte geweldig mee; het stuk dat we moesten opruimen, het eiland met de petgaten wasal gemaaid. Het maaisel was gelukkig droog dus het opruimen was goed te doen. We legden alles op flinke hopen die door Ab met een puntrek op een machine naar de kant werden gebracht. Ging behoorlijk vlot en dit grote eiland was behoorlijk snel helemaal op orde. Kees stak het droge materiaal aan en met erg veel rook brandde het redelijk weg.
Ab had nog een verrassing op een ander eiland; een perkje met parnassia, duidelijk gezaaid, maarde habitat is precies de habitat waar parnassia op gedijt, dus niks mis mee.
Ik kon met Herman meerijden naar station Zaandam Kogerveld en voor 16.00 uur inchecken. 

Geen opmerkingen: