28 augustus 2019

Nassi en krentenbrood gemaakt

Vanavond komt Marc bij ons eten; dat zou nassi worden want Marc is gelukkig geen vegetariër. Vandaag is het gelukkig niet zo warm; "slechts" 28 graden in de kamer; dat vinden we tegenwoordig "goed uit te houden". Vanmorgen in alle vroegte en koelte heb ik op beide balkons gezeten; beetje genieten van de koelte en ook ontbeten met een koppie thee. Intussen had ik vast een zet voor het rozijnen/notenbrood dat ik ook nog moet bakken vandaag voor vrijdag, dan gaan we naar oude bekenden van Roos.
En dan heb je tussendoor alle tijd voor luisteren naar muziek bijvoorbeeld; zo heb ik die schitterende uitvoering van de Mis in D van Pergolesi op nieuw beluisterd; meer dan schitterend; bijna net zo meesterlijk als Mozart en Bach in hun Requiem resp. de Hohe messe. Puur genieten dus en die Pergolesi is slechts 26 jaar oud geworden?! Hoe is het mogelijk.
Maar tussendoor het deeg bereid, nassi aangezet en daarbij voor het eerst Madame Jaenetjes moeten gebruiken omdat de rode Spaanse pepers niet voorhanden waren. Griezelig scherp zo ondervond ik toen ik alleen maar de vork waarmee ik de super-pepers had gefixeerd even met de tond beroerde. Heel klein stukje voorzichtig fijn gesneden en meegebakken.
Pas om 12.30 had ik nassi en rozijnenbrood klaar. Heel even schoot het door mij heen dat ik er wel erg veel werk aan had gehad tot ik mij realiseerde dat Roos haar portie van veel werk vooral altijd vindt in het organiseren van onze vele (vakantie) tripjes; zo heb ik haar ook per WhatsApp gemeld.

Geen opmerkingen: