11 augustus 2019

De bossen van Epe

Voor we vertrokken even met Hans en Edith overlegd
En vandaag de andere kant op; de Renderklippen zijn natuurlijk het mooiste deel, maar de bossen mogen er ook zijn. Voornamelijk productiebos, maar tal van paden en paadjes en voor de fietsers onder ons goed aangelegde ruime betonpaden; voor iedereen wat.
Op geleide van Komoot liepen we van hot naar her; bij grote wegen konden we gemakkelijk alternatieven vinden; de wandelpaden en ook de paardenpaden waren zelfs op de kaart te onderscheiden. We konden constateren dat Epe een rijke gemeente is; allemaal vrijstaande dure huizen op grote percelen; de luxe straalde er van af. En dan die stilte overal; we genoten er echt van.
Na een kleine 15 km waren we weer op honk. We waren expres wat later vertrokken vanmorgen zodat we ook wat later weer terug zouden zijn; anders duurt het weer zo lang voordat je aan tafel kunt.
Evn douchen en m'n wasje doen en vervolgens weer aan de maaltijd. Een lekker soepje maar vooral een heerlijk stuk rundvlees. Tegenover mij zat Albert uit Dokkum; moeilijk te verstaan door de enorme herrie die de steeds harder pratende ouderen rondom ons produceerden. Desondanks konden we uitgebreid over het boerenleven van heden en verleden spreken. Leuke vent en we spraken af dat ik hen een keer op kom zoeken in het verre Noorden.
Even op een bankje luieren
Na het eten weer de laatste ronde bridge. Het ging nog minder dan gisteren en we eindigde nu zelfs iets onder de 50%. Drie avonden vind ik ook wel het maximum eerlijk gezegd, maar dat vindt Roos gelukkig ook. Ik wisselde adresgegevens uit met Albert.
Na afloop de prijsuitreiking. Gelukkig kwamen wij niet in aanmerking voor een prijs want we zouden er ook echt geen ruimte voor heben in de rugzakken en om daar nou het wandelen aan op te offeren willen we absoluut niet.
Nog even gezellig nageborreld. Het bridgen zit er op; alleen nog een wandeling morgen. Er wordt redelijk weer voorspeld, dus dat komt goed.

Geen opmerkingen: