06 maart 2019

Paté

Nog even met vet bedekken en afbakken.
Heerlijke geuren zullen ten hemel stijgen.
Dienstbaar als ik van nature ben voelde ik me vanmorgen gewoon een beetje schuldig dat ik mij niet om 10.00 uur meldde om weer aan het spitten te gaan; de bliksemslingeraar hield mij tegen; ik kon mij niet losmaken van de avonturen van de aalgladde Odysseus. Zodra ik terug was uit Spanje ben ik weer voor de zoveelste keer begonnen aan de Odysseia, het prachtige epos van Homeros over de avonturen van Odysseus die na 20 jaren van oorlog en zwerven weer op weg naar Ithaka is, zijn thuishaven waar hij koning is. Pas nadat hij de vrijers allen van het leven had beroofd verliet ik mijn leesplek oftewel mijn sponde.
Een ander "dingetje" was toch dat ik voor deze week ook het maken van een paté had gepland en aangezien ik morgen met Huib aan de wandel zal gaan moest dat echt vandaag gebeuren. Heerlijke klus zo lekker knoeien met vlees, lever, vet, ui, knoflook, room en wat dies meer zij. Daarbij verdwijnt dan ook de spierpijn die twee dagen spitten mijn rug plaagt.
Intussen geniet ik met mijn Bose noise cancelling koptelefoon ontzettend van de quintetten van Mozart; die moderne mogelijkheden zijn toch wel heel bijzonder hoor. Waar moet dat verder nog naar toe vraag ik me nog wel eens af. Vergelijk dat eens met 40 jaar geleden; luidsprekers alom en nu heb je achtergrondloos prachtig concertgeluid terwijl je door huis loopt met noisecancelling en bluetooth?!

Geen opmerkingen: