25 maart 2019

Bestuursvergadering

In een nieuwe samenstelling kwam het bestuur van de VvE, vereniging van eigenaren van onze flat bij elkaar. In een werkelijk schitterend opgeknapt appartement van Robbin kwamen we bij elkaar. Het is wel opmerkelijk dat mijn aanzienlijk jongere flatgenoten aanzienlijk meer aandacht hebben voor hun woning dan ik; bij mij is het maar een zootje als ik het met hen vergelijk har har. Luxe en inrichting interesseert me inderdaad verdraaid weinig.
We hadden een aantal projecten te bespreken en verdeelden de zaken die gedaan moesten worden. Het schilderwerk aan de achterkant van de flat ligt voor een deel op mijn bord althans de voorbereiding daarvan met het schildersbedrijf; heb ik zeven jaar geleden ook al gedaan dus dat zal wel lukken.
Daarna gingen we, zoals dat een groep mannen betaamt, de politiek bespreken en er is op dat gebied natuurlijk nogal wat gebeurd. Uit het niets is er een nieuwe partij in de senaat verschenen die direct de grootste partij vormt; een wat bizarre gebeurtenis die ook hier aan tafel nogal wat stof deed opwaaien. Ik kijk daar overigens wat relativerend tegenaan; in tegenstelling tot velen vind ik het verkiezingssysteem hier in NL prima; geen drempel; iedere separate club kan in de volksvertegenwoordiging terecht komen en meepraten en meebeslissen over het beleid. Dichtgetimmerde akkoorden zijn er dan niet meer bij. Anderzijds ben ik er niet erg gelukkig mee dat de grote, ervaren partijen dreigen te verdwijnen c.q. te versplinteren. Daarmee gaat veel bestuurservaring verloren voor de maatschappij. Door het nogal wisselvallige en onvoorspelbare kiezersgedrag is het ook niet erg aantrekkelijk voor capabele bestuurders om zich in de politiek te begeven.
Nou ja, we discussieerden wat en op zeker moment moest ik wel zo lachen toen iemand het had over "hoe haal je al die nieuwe bestuurders tevoorschijn in zo'n gloednieuwe, jonge partij; dan komt er zo'n onervaren burgemeester of wethouder uit Schubbekutteveen". Terwijl ik dit opschrijf zit ik nog te schuddebuiken van het lachen. In dit soort situaties hanteerde ik altijd het wat schuchtere "Boerekoolstronkradeel"

Geen opmerkingen: