08 maart 2019

Eindelijk Jerseyvlees gehaald

Voordat we naar Spanje gingen waren we al even binnen geweest in de boerderijwinkel bij Eijckensteijn naast de manege. Waar het mij om ging was het vlees; er wordt daar vlees verkocht van de stiertjes van het Jersey ras. Van jaren geleden wist ik dat de vrouw van Dirk van der Voort van de Remeker kaasmakerij zich had ingespannen om de Jersey stiertjes te gaan inzetten voor vlees bereiding. Kennelijk werden deze kalveren daar destijds niet voor gebruikt. Nu blijven ze wat langer bij de moederkoe en zodra ze zelfstandig kunnen vreten worden ze geweid en opgevet totdat ze na twee jaar slachtrijp zijn. Nou, dat vlees wilde ik wel eens proberen; heeft wel wat weg van het varkensvlees van "Veldvarkens". En vandaag was het zo ver.
Leuke winkel en een aardige mevrouw die mij allervriendelijkst te woord stond; ze herkende me zelfs nog van het bezoek van enkele maanden geleden. Een mooie uitstalling van vers, niet ingevroren vlees en ik kocht natuurlijk stevig in: mijn vleesvoorraad is inmiddels zodanig geslonken dat aanvulling nodig is. En ik wilde ook wel weer eens rundvlees eten; tegenwoordig eet ik vrijwel alleen varkensvlees; erg lekker overigens.
Daarna ging ik terug door het bos naar Boom en Bosch voor de nodige zuivel; het was dus echt een boerderijdag voor mij; daar koop ik toch het liefste: direct van de producent. 

Geen opmerkingen: