03 maart 2019

Carnaval



Carnaval in Oeteldonk
Ben je ruim zeventig en heb je nog nooit iets meegemaakt van carnaval. Dat zou vandaag veranderen. Het begon al in de bus naar het station; achter mij zaten twee nogal luidruchtige mannen te praten over hun slopende auto ritten vanuit hun vakanties.
Daarnaast vond ik dat ze er nogal uitbundig gekleed uitzagen; dikke shawls van bonte kleur; rood wit en geel zoals ik nog veel en veel meer zou gaan aanschouwen. Op station Utrecht allemaal verklede types: "ach, zeker carnaval", dacht ik toen pas. Van Mariska kreeg ik een eppie dat het carnaval was begonnen. Toen ik dat las was ik al bijna in Uden, waar we hadden afgesproken om samen te gaan lunchen. Ik had allerlei vertraagsel gehaald zodat ik uiteindelijk zeer vroeg op den Bosch stond. Als het ff kon zou ik zelfs nog een bus eerder naar Uden kunnen halen. Tot mijn verbazing stond niet alleen de hal helemaal vol met mensen maar zelfs de trap naar het stationsplein en naar de bussen. Ik had geen idee wat er aan de hand was. 
Later hoorde ik dat de optocht zou beginnen om 11 over 11. Nou ja, zo gaat dat kennelijk in Oeteldonk. Mijn bus ging om 11.14; geen wonder dat ik die niet zou halen; gaf me gelegenheid om in alle rust mijn OV-chipkaart op te laden.
Aangekomen in Uden zat Mariska op een bankje op me te wachten. Het vinden van een plek om te lunchen viel nog niet mee; veel gelegenheden waren op carnavalszondag dicht. Maar bij "de eetkamer" konden we terecht. Tot verbazing van Mariska koos ik voor een opgesmukte hamburger; niet zomaar eentje maar black angus burger met van alles erop en eraan. Toen hij werd opgediend had ik niet verwacht dat ik hem helemaal op zou kunnen; maar dat lukte!
Heerlijk even bijpraten zo met z'n tweetjes; de bediening kwam telkens vragen of we nog wat wilden; af en toe een koffie of een colaatje maar op zeker moment ben je dat ook wel zat. Zo na een uurtje of twee bijpraten was het wel genoeg; we gingen nog even gezellig naar Gideon en de kleintjes. Was weer een dolle boel; bij opa op schoot natuurlijk en ik was niet zo goed of ik tilde hen hoog in de lucht tot het zweet op m'n voorhoofd stond.
Tot slot bracht Mariska me naar busstation Uden waar ik al snel de bus naar Oss had en via den Bosch naar Utrecht en Bilthoven. Het was al donker maar ik moest echt even een stuk lopen dus lekker naar huis gewandeld. Gezellig daggie geweest. En nu heb ik al 4 van de 8 kleinkinderen gezien na onze overwintering in Spanje. Nu nog naar Arja voor de andere 4. Ik bof maar.

Geen opmerkingen: