22 maart 2019

Afzien

Lekker toch wel weer om thuis te zijn. Gisteravond had ik al zwijnenwang uit de vriezer gehaald om te ontdooien en ossenstaart te trekken gezet om bouillon te maken; ik wilde gulyas maken. En daar begon de dag feitelijk mee nadat ik Roos eerst met een ontbijtje had wakker gemaakt; na ons wijntje gisteravond was ze blijven slapen.
Vlees in stukjes gesneden en zachtjes gebakken; uien en knoflook snipperen en samen met Paprikapoeder zachtjes mee laten bakken. Dan wat van de vers getrokken bouillon erbij en een paar blikjes tomaten; geraspte aardappelen en dan maar verder laten sudderen totdat alles gaar is. Dan is zo'n modern fornuis toch wel erg handig; ik wilde gaan wandelen en dan moet je er zeker van zijn dat de warmtebron uitgaat na de gewenste suddertijd en daar kan ik van op aan met dit fornuis.
Ik wilde eigenlijk wel weer 25 kilometer gaan lopen; het plan was om vanuit Amersfoort, Den Dolder of Baarn - afhankelijk van welke trein ik zou halen - een stevige wandeling te gaan maken. Op mijn Komoot heb ik het hele gebied als kaart gedownload zodat ik altijd een aantrekkelijke weg kan kiezen.
Het werd Den Dolder en met de kaart erbij zocht ik via nieuwe paden mijn weg uiteindelijk richting Lage Vuursche. Was ik van plan om 25 te lopen daar merkte ik na 8 km al dat niet alleen mijn conditie dat niet toe zou laten maar ook dat mijn linkervoet pijn begon te doen; daar had ik bij de laatste wandeling met Huib ook al last van. Ik geloof dat de jaartjes beginnen te tellen. Uiteindelijk liep ik van Lage Vuursche via nieuwe, parallelle paden aan wat ik gewend was naar station Bilthoven waar mijn fiets stond. Het werden uiteindelijk ruim 17 kilometer maar de laatste 5 km waren gewoon "afzien"; vind ik niet echt leuk. Ik ga voorlopig maar rustig aan, te beginnen met 10 km per dag de actieradius opvoeren.
Toen ik thuis kwam had ik zo'n trek in dat vlees van de ossenstaart dat ik heerlijk aan het kluiven ben gegaan; lekker gaar gekookt en goed van smaak! En 's-avonds in m'n nieuwe vest/trui die ik van Martijn heb gekregen bij AH boodschappen gedaan.

Geen opmerkingen: