13 maart 2019

Concordia in Luik

Smullen van het voorgerecht
13 maart is altijd een bijzondere dag; dan is Coby dB jarig; zij was de eerste hoofd-analiste waarmee ik heb mogen samenwerken; veel van "het vak" heb ik van haar geleerd. Vandaag gaan Roos en ik op stap, een hele gebeurtenis in mijn toch wat geordend bestaan; ik werd dan ook vroeg wakker en had daardoor de gelegenheid om een vrij uitgebreide verjaardagsbrief aan Coby te schrijven zoals de laatste jaren gebruikelijk.
We hadden voor vandaag een lunch bezoek aan Luik bedacht; dat restaurant Concordia waar we nu al een paar keer hebben gegeten hanteert zo'n heerlijk ouderwetse Franse cuisine dat ik me dat genoegen niet wil ontzeggen. Had me al voorgenomen om daar pakweg één keer per maand te gaan genieten; Roos had er ook wel zin in; het is toch een hele reis alleen om lekker te lunchen. Ìk heb het er wel voor over maar dat kun je niet van iedereen verwachten.
We gingen een beetje vroeg zodat we het venstertje van de gewenste trein naar Liège-Guillemins uit Maastricht in ieder geval zouden halen. We haalden de trein gemakkelijk en om 12.30 zaten we heerlijk te nassen.
Onderweg had Roos nog even ge-appt met Jantine of ze misschien in de gelegenheid was om een vorkje mee te prikken. Helaas, toen ze antwoordde dat ze het te druk had waren wij al op de terugweg hetgeen we allen wel hilarisch vonden. De volgende keer zullen we haar wat eerder op de hoogte stellen van onze culinaire reis.
Een heerlijk voorgerecht, hoofdgerecht, overgoten met een wijntje en ondanks de volle pensen toch nog een - gedeeld - nagerecht.
De terugrit ging niet van een leien dakje; de bliksem was ingeslagen bij Boxtel. Uiteindelijk waren we om 19.00 uur weer thuis. Al met al 10 uur van huis geweest om 2 uur lang heerlijk te smullen; was gezellig en zeker de moeite waard!


Coby dB jarig, brief geschreven
Gepland vanwege het verwachte regenachtige weer. Slecht krijg ik mn pen niet meer uit. Is hard nodig voor de natuur.
Met de bus naar Utrecht, lekker vroeg
Keurig om 12.30 in Luik
Onderweg heeft Roos naar Jantine ge-appt of ze misschien tijd had om een vorkje mee te prikken
Reageerde pas toen we alweer op de terugweg waren
Pecht met de trein, blikseminslag
Uiteindelijk om 19.00 uur weer op honk

Geen opmerkingen: