03 januari 2019

Mooie omgeving

Prachtig stukje natuurontwikkeling langs
het Bert Bospad
Huib heeft in een overmoedige bui afgesproken dat hij mee gaat doen aan een wandeling van 40 km en is daar ook voor aan het trainen. Hij meldde mij onlangs dat hij 30 km had gedaan en er brandende voeten aan had overgehouden. Bij onze laatste wandeling had ik gezegd dat ik wel met hem samen op wilde trainen uit een soort van solidariteit maar eigenlijk ook omdat ik wel eens wil zien tot hoe ver ik mijn actieradius kan opvoeren. 40 km heb ik nog nooit gedaan op 1 dag; ooit 37 km met Ab, verdeeld over een hele dag rustig aan vogels kijken. Bij die gelegenheid viel ik binnen 2 minuten in de auto in slaap, zo moe was ik.
Maar vorige week heb ik zonder moeite de 20 weer eens gepasseerd en gisteren ook met Ab; vandaag was het uitmuntend wandelweer hoewel ik liever met iets hogere temperatuur loop, maar het was droog en het waaide niet hard.
Die wandel-app van Dick, Komoot daagt mij op de een of andere manier uit om mijn directe omgeving in wandelingen te registreren; daar leent dit programma zich bij uitstek voor. Daarbij merk ik steeds meer hoe afwisselend ons kleine landje is en zeker hier in de provincie Utrecht met rivieren, heuvels en dalen, zandverstuivingen, meren, veengebieden; alleen de zeeduinen ontbreken prominent en kleine beken zijn er niet meer helaas.
Voor vandaag had ik eigenlijk vanuit Tienhoven willen beginnen, maar ik kwam niet goed op gang vanmorgen en besloot uiteindelijk om maar gewoon vanuit huis een stevige ronde te maken en daarin het Bert Bospad op te nemen. En dat is helemaal gelukt; totaal 26 kilometer en eerlijk gezegd was ik na afloop niet uitgevloerd; een beetje onzekere tred, maar de vermoeidheid trok al snel weg.
Onderweg kwam ik tot twee keer toe langs het restaurant "Bij de buren" in Groenekan; van deze bistro herinner ik mij nog de uitstekend klaargemaakte slakken. Op de terugweg heb ik even de menukaart bekeken en besloten dat Roos en ik daar maar eens moeten gaan eten; vond ze een goed idee toen ik het haar voorlegde.

Geen opmerkingen: