25 januari 2019

Een echte zomerdag

Uitzicht op de kust vanaf de Ifach
Terwijl het in NL ijzig koud is hebben wij vandaag de warmste dag meegemaakt tot nu toe; vorig jaar hebben we niet één zo'n warme dag meegemaakt; heerlijk gewoon. We begonnen na het ontbijt met een zonnebad in ons blootje op het balkon. Daarna koffie gedronken bij Exotic, opnieuw in het zonnetje en gewandeld naar de Ifach. Roos wilde deze kalkrots, die werkelijk staat als een rots in de branding nu eindelijk eens een keer bestijgen. Dus liepen we het almaar smaller wordende pad omhoog; prachtig uitzicht over de kust en in de verte het berglandschap met de Olta en de Bernia die we al beklommen hebben. Uiteindelijk kwamen we bij de tunnel door de Ifach; beetje donker en de ondergrond was door al die vele jaren van wandelschoenen behoorlijk glad geworden. Ik kon het niet goed zien maar er waren kettingen waaraan je je kon vasthouden. Eenmaal
Roos komt uit de tunnel
aan de andere kant gekomen vond ik het al snel niet aangenaam meer; een smal pad en een vrij steile klif zonder struiken aan de zeekant; daar houdt Eef niet van dus ging ik niet verder. Roos wel natuurlijk; zij ging - zo vertelde zeme later - verder tot een bordje met de tekst dat het pad verder erg gevaarlijk was. Daar keerde ze uiteraard nadat ze Tycho een appie had gestuurd.
Ik liep voorzichtig in het duister met de ketting naar de ingang van de tunnel terug en wachtte daar totdat Roos terug zou zijn. Bij de ingang maakte ik een foto van haar voor deze blog.
Op de boulevard dronken en aten we nog iets bij een restaurantje en toen nog even terug naar het appartement. Ik kon het niet laten om nog een kwartiertje in de zon te gaan liggen; het was zulk heerlijk weer! Daarna naar de borrel van onze AOW groep bij Imanis; gezellig weer bij elkaar.

Geen opmerkingen: