24 januari 2019

Laat wakker

Niet te geloven; we maken het hier eigenlijk nooit erg laat maar het lijkt wel of we steeds later wakker worden. Vanmorgen was het iets van half tien en we hadden een afspraak met een groepje oud-gedienden om bij Imanis met Rafa, onze wandelgids van vorig jaar te ontmoeten. Dus rap wat ontbeten en toen naar Imanis en inderdaad zat de groep daar al geschaard rondom de ons zo bekende wandelgids met de sonore stem en het haar in een staart. Ik begroette hem met een welgemeende embrazo.
Rafa vertelde veel over de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en herinneringen gingen over de tafel. Hij had veel aandacht en tijd besteed aan zijn zieke vader die inmiddels weer redelijk hersteld is gelukkig. Maar natuurlijk ook over zijn wandelplannen voor groepen in de komende tijd; zo had hij plannen die ons wel erg aanspraken omtrent een wandeling in het Spaanse voorjaar d.w.z. maart/april in de bergen bij de Pyreneeën. Moeten we hem nog maar eens over benaderen.
Martine zou met Rafa proberen om te komen tot een afspraak om in de komende weken op een woensdag of een vrijdag met hem tot een gezamenlijke wandeling te komen. Wordt 8 februari.
Na het gesprek hielp mijn OV-engel weer eens en konden we precies de bus nemen naar ons favoriete restaurantje waar we weer heerlijk hebben geluncht.
Vervolgens hebben we wat door Calpe gelopen en uiteindelijk zijn we weer op de groene wandeling terecht gekomen en vervolgens op de paarse; best mooi! Op de terugweg hebben we een alternatief pad gevonden richting Ifach en zijn we door prachtig landschap weer in een woonwijk terecht gekomen. Was al met al een afwisselende wandeling terug.
En 's-avonds natuurlijk weer fijn gebridged in de NLse club. Dit keer werden we iets van zesde met 51%; we waren dik tevreden; we voelen ons helemaal thuis in deze club.

Geen opmerkingen: