13 januari 2019

Lekker liggen luieren

Roos bekijkt het rooster van de activiteiten van
de Hollands/Belgische club van Calpe.
Dat had ik me voorgenomen; lekker in het zonnetje liggen. Na het Duitse bakkertje en een kopje koffie daar in de buurt, ontbeten. Intussen was de zon al behoorlijk manifest op ons balkon. Het uitzicht vanaf het balkon is geweldig; we zitten zo hoog dat je overal overheen kunt kijken. Calpe is één grote betonwoestijn maar daar zijn we inmiddels volkomen aan gewend grappig genoeg. In de verte, achter de grote appartementenflats staat trots de kolos van de Ifach; een rots in de branding die een punt van Spanje in de Middellandse zee vormt. Aan beide zijden van de rots is een behoorlijk breed strand; waarschijnlijk is dit deel van de kust daarom zo in trek en dus vol beton gegoten. Wat moet het hier in de zomertijd een drukte zijn. Nu niet, het is hier nu heerlijk rustig; het publiek bestaat vooral uit oudere overwinteraars met wat andere, jongere zongenieters.
Inmiddels had ik natuurlijk koffer en rugzak al helemaal omgekeerd; en gistermorgen tot mijn genoegen onverwacht toch mijn scheerspullen ontdekt; dus vanmorgen eerst maar eens lekker glad geschoren.
En van de zon genieten deden we; Roos had nog last van haar verkoudheid en is niet uit de kleren geweest; ik heb heerlijk in m'n blote kont in de zon gelegen; niet te lang want dat is niet goed voor het vel.
Tussen het zonnen door heb ik de soep afgemaakt; uien, knoflook, wortelen en andere groenten fijn gesneden en aan de kokende bonen met pluma toegevoegd. Helaas kon ik bij de Mercadona geen peterselie of selderij vinden, maar desondanks ging het soepje er goed in.
's-Middags nog even langs de boulevard gelopen en bij Exotic in het zonnetje een biertje gedronken; gezellig met uitzicht op de zee; wat een leven! We kwamen nog bij het clubhuis van de Hollands/Belgische club Calpe waar we inmiddels ook lid van zijn geworden.
Terug op het appartement nog wat soep genuttigd, tjonge tjonge wat hadden die bonen een effect op het ongedarmte?!
En natuurlijk weer uitstekend geslapen.

Geen opmerkingen: