23 januari 2019

Eerste

Vandaag niet zo'n bijzondere dag. Eerst genoeglijk koffie gedronken met onze club bij Exotic. En daarna wat lopen lummelen. Roos ging zwemmen en ik ging wat in de zon liggen voor zover dat zin had tussen de overdrijvende wolken. Toen Roos terug kwam van zwemmen en wat had gegeten moesten we al zo'n beetje naar de Hollandse club om te gaan bridgen. We voelen ons zo thuis in deze club van Nederlandse en Belgische deelnemers. Ik sprak uitgebreid met Piet, een mij voorheen onbekende hoogbejaarde meneer die een dochter bleek te hebben die net zo oud is als ik?! Hij was net zo'n kletskous als ik dus hadden we al gauw een uitgebreide conversatie.
Hij kwam uit Zeeuws Vlaanderen, Hulst. Ook sprak ik met een mevrouw die mij met klem een boek van Jan Brokken aanbeval en het zelfs ter plekke naar me doorstuurde als e-pub. 84 jaar en uiterst bekwaam met haar smartphone.
Bridgen was de bedoeling en we gingen er weer lekker tegenaan. We werden dit maal ondanks een paar behoorlijke fouten zelfs eerste. Daar gaat het ons helemaal niet om; het gaat ons om het plezier in het spelletje.

Geen opmerkingen: