16 januari 2019

Leg de troeven eens rechts?!

Daar hadden we ons al ver voor ons vertrek op verheugd: bridgen in de NLse club van Calpe. Vandaag was het zo ver. Eerst koffie drinken met alle mensen van Actief Overwinteren bij Exotic. Ook Greet en beginner Jeanine waren van plan om vanmiddag te gaan bridgen in de NLse club zo bleek.
Roos wilde nog eerst naar de rommelmarkt in het dorp en ik wilde lekker een uurtje in de zon liggen. Zo brachten we de ochtend door. Nog even lunchen en daar gingen we. Het begon om 14.00 uur maar iedereen werd verzocht om uiterlijk 13.45 aanwezig te zijn vanwege de voorbereiding van de computer en het schudden van de kaarten.
Ontzettend leuk om Suzanna en Francois weer te ontmoeten; met dikke zoenen begonnen we aan de hernieuwde kennismaking. Al snel zaten we te schudden en te delen; zijn we niet meer zo gewend sinds we vrijwel uitsluitend stepbridge spelen; wel weer reuze leuk hoor met dat geroezemoes en al die mensen. Greet en Jeanine waren er natuurlijk ook; Jeanine wat onwennig; zij heeft alleen nog maar theorie van het bridgen doorgenomen en feitelijk nog geen enkele praktische ervaring; dat valt niet mee zo'n eerste keer.
Al snel kregen we de loopbriefjes en daar begonnen we. In de derde ronde zouden we tegen Greet en Jeanine aan moeten treden en in de laatste ronde tegen Francois en Suzanna.
De eerste tafel kreeg ik weinig punten en ik bood ook niet erg sterk om niet te zeggen gewoon te slap tot verbazing van Roos. Daarna ging het eigenlijk steeds beter. Vooral de laatste tafel tegen Francois en Suzanna, het kampioenspaar van de NLse club zou hilarisch verlopen. Ik had een zwakke hand en bood 1 schoppen; Roos had wel 6 punten maar geen 3 schoppen mee en bood dus 1 SA. Ik had nog een vierkaart klaver en liet die horen met 2 klaveren waarop Roos terecht paste.
Ergens in de derde of vierde slag kwam Suzanna uit met harten 2, een kleur die ik niet meer had dus ik speelde een troef bij (dacht ik), schoppen 4; Francois troefde over (dacht hij ook ten onrechte) met schoppen 6 en Roos gooit op mijn "bevel" een kleine harten, dat was de 4. Zowel Francois als ik dacht dat de slag aan hem was totdat Roos snedig concludeerde dat de slag aan haar was omdat klaveren troef was. Ik zei nog tegen haar: "leg de troeven eens aan de rechterkant", maar de drie lullige klavertjes die ze "mee" had lagen al rechts. Toen Francois en ik onze suffigheid door hadden moesten we toch lachen.
In een volgend spel werd er weer zoiets suffigs gedaan door Suzanna en opnieuw moesten we allevier ontzettend lachen.
Toen alles was ingebracht kon Francois uit de spelboxjes concluderen dat Roos en ik eerste waren in de N-Z lijn en zijzelf, de clubkampioenen eerste in de O-W lijn. We hadden het dus uiteindelijk niet zo slecht gedaan har har.



Geen opmerkingen: