19 januari 2019

Lekker zingen in Calpe

Vandaag was er marktdag in Calpe zo wisten we; de groep ging naar Jalon, maar wij haakten af en gingen ons eigen "ding" doen. Natuurlijk eerst ontbijten en koffie drinken, althans dat was het plan. Toen mijn OV-engel ervoor zorg droeg dat bus Linea 2 er net aankwam hebben we die natuurlijk genomen en bij Cruz Roja uitgestapt om bij ons favoriete plekje in Calpe koffie te gaan drinken. Vervolgens naar de nabij gelegen markt gegaan. We wilden proberen om een venkel in te kopen voor door de vissoep; bij de supermarkt is geen venkel en die die hoort echt in de vissoep vinden wij.
Op de markt kon je werkelijk van alles krijgen; we hebben dan ook stevig ingekocht; groenten, noten, kaas en fruit; was nog best te sjouwen en beladen liepen we door de leuke straatjes van Calpe naar Plaza Colon waar we de bus namen terug naar het appartement.
's-Middags namen we deel aan een activiteit van de Hollandse Club: zingen in het clubgebouw. Er waren zeker 30-40 mensen op af gekomen en met een Karaoke installatie en een enthousiaste zingende dirigente zongen we - meestal - unisono een fors aantal simpele liederen, waaronder zelfs André Hazes met een neo-romantisch lied: "de Vlieger". Ik had niet gedacht dat ik zoiets ooit zou gaan zingen en moest toch wel zo lachen om die melodramatische tekst; maar heb enthousiast meegedaan natuurlijk.
Heerlijk om weer eens voluit te zingen net als met die kerstnachtdienst.

Geen opmerkingen: