12 januari 2019

Een rondje om de Olta

Op de top van de Olta
Eerst naar het Duitse bakkertje om van die knapperig verse broodjes te kopen. Bij de Mercadona hadden we al uitstekende jamon gekocht en met dat Duitse brood een heerlijk ontbijt gesmikkeld. Voor onderweg nog een broodje jamon en een broodje salchichon, die overheerlijke Spaanse worst. Het wandelen en de zon maken het hier tot een feest maar het eten mag er ook zijn! De ingrediƫnten zijn hier fantastisch en met mijn kooklust combineert dat uitstekend; dat wordt vaak zelf koken en eten op ons appartement.
Precies om 10 uur verzamelden we ons bij Esmeralda voor vertrek naar de Olta, de grote berg hier vlakbij Calpe. De groep was nog volledig; geen zieken of geblesseerden. Al snel bereikten we het parkeerterrein dat al behoorlijk vol stond met auto's van andere wandelaars; in de weekends wordt er behoorlijk veel gelopen hier in de bergen. Maar de omgeving is vooral in trek bij wielrijders; het aantal wielrengroepen dat hier in felgekleurde kleding langs 'sheren wegen trekt is fors.
Daar ging de groep de heuvel op; een berg is misschien een groot woord, maar niet iedereen was geaccidenteerd terrein als wandelgebied gewend zo werd al snel duidelijk. Lies haakte al heel snel af en werd door Frans naar een plek geloodst waar de hele groep enkele uren later zou passeren.
Trots steekt de Ifach boven de omgeving uit.
Wij liepen verder; het was best koud als je niet in de zon liep maar al snel ging de jas uit en even later de trui en in de loop van het volgende uur ook de lange broek en zelfs de maillot. Tot slot liep ik heel zomers in korte broek en T-shirtje. Maar zodra de zon ter kimme begon te neigen ging e.e.a. weer aan. We liepen rond de Olta en iedereen liep het extra stuk naar de top. Schitterend uitzicht richting Calpe waarbij geen beton zichtbaar was en de Ifach trots boven de omgeving uitstak.
Terug in Calpe hebben we boodschappen gedaan; pluma gekocht voor de soep. Bonen in de week gezet om de volgende dag soep te maken.
Gezellig een wijntje gedronken en wat zitten lezen en muziek luisteren. Weer bijtijds naar bed.



Geen opmerkingen: