18 januari 2019

Een daggie vrij

Gisteravond was ik zo moe dat ik al sliep voordat m'n hoofd het kussen raakte. En niet alleen dat maar ik sliep zelfs nog toen Roos - eerder dan ik dus! - opstond en naar de zitkamer vertrok. Ze moest zo lachen toen ik mij een half uurtje later verbaasd meldde. We hadden niet zo'n trek en deden ons ontbijt sober met een resterend broodje van gisteren. Daarna naar Mejias voor de koffie met een lekker glas zumo de naranjas. Tijdens de koffie kwam opnieuw het spel aan de orde met het grappige biedverloop:  1 ruiten van mij, 2 klaveren van mijn linker opponent, 3 klaveren, een sterk cue bid van Roos en 3 harten van mijn rechter opponent, waarop ik paste en mijn linker opponent 4 harten bood, Roos deed 4 schoppen en zowel de rechter tegenstander als ik pasten (ik had een sterke schoppen steun en vond schoppen een goed eindcontract. Na twee keer pas bood mijn linker opponent doublet en ging Roos met 5 ruiten terug naar mijn startkleur. Ging gedoubleerd 1 down. En daarna onze analyse.
Deze analyse deden we bij Mejias nog eens over en uiteindelijk kwamen we er uit! Ik had natuurlijk na die 2 harten van mijn rechter opponent de schoppen moeten laten horen want Roos had al aangegeven dat zij sterke ruiten had. Eindelijk waren we er uit! We hebben tegenwoordig ook zo'n lol in de analyse, het nakaarten.
We hadden voor vandaag geen programma - echt een vrijedaggevoel?! - en hadden zin om weer bij Miguel te gaan eten. Maar eerst boodschappen doen; conejo gekocht voor conejo con ajillo. Met de bus van 14.07 uur naar de stad en lekker gegeten bij Miguel. Met de bus van 15.40 weer terug naar onze residentie en direct door naar het kroegje waar we met de AOW club de week zouden afsluiten.
Ik had bij Miguel al twee wijntjes gedronken en in het kroegje ook nog 2 biertjes; dat was wel genoeg voor vandaag. Martine deed mij eraan herinneren dat ik nog een stukje zou schrijven voor de website van Rafa; moet ik niet vergeten! Na de weekafsluiting door voorganger Rien die dat uiteraard in dichtvorm deed gingen Roos en ik terug naar het appartement; de vissoep was heerlijk geworden.
Terwijl Roos naar de eerste aflevering van Themind - VPRO serie - zat te kijken las ik verder in "In Europa" van Geert Mak dat we hebben geleend van de bibliotheek van de Nederlandse Club Calpe waar we lid van zijn.

Geen opmerkingen: