26 juli 2018

Leek wel een grote vlinder

Daar kruipt hij tussen de stenen, een vleermuis
We wilden nog wel een mooie wandeling maken voordat we de terugreis weer zouden ondernemen. Roos wilde terug naar het fraaie plekje waar we gisteren waren geëindigd; een weide, een au uit vroeger tijden. We hadden het snel gevonden en liepen weer over de hoogte langs het beekje waar ondanks de droogte nog steeds water in liep. De au kon je bereiken via een stenen brug, meer een grote steen die over de beek was gelegd. Bleek volgens het bordje een brug uit de prehistorie; wie weet hoe lang die daar al ligt. De au was ook echt zo'n plek waarvan je je kon voorstellen dat daar in vroeger tijden vergaderingen of rechtszittingen plaatsvonden. Een indrukwekkend plekje al met al, nu gedomineerd door een picknicktafel.
Idyllisch plekje met op de achtergrond de Steinbrücke
met daarop mijn atletische gestalte har har.
We liepen verder en op zeker moment zagen we een beest vliegen dat ik in eerste instantie aanzag als een grote vlinder, maar Roos zag direct dat het een vleermuis was. Het beestje was duidelijk in de war; het vloog onder een auto en kroop daar wat rond waarbij Roos foto's probeerde te maken en vloog toen weer op en terug naar een boom.
Wij liepen verder door het mooie landschap en haalden de iets verlate bus SB63 naar Aachen; daar snel een broodje gescoord en met bus 44 door naar Heerlen waar nog geen 10 minuten later de trein naar Utrecht vertrok. Deze ging niet verder dan den Bosch en daar voelden we pas hoe onwaarschijnlijk heet het was in NL.

De steinbrücke uit de prehistorie

Ook nu, terwijl ik deze blog zit te schrijven in m'n flat is het gewoon tropisch warm. Arme Dick, die hier zo slecht tegen kan; ik heb ook te doen met alle anderen die er niet tegen kunnen. Advies is vooral flink water drinken en doe af en toe wat zout in het water; verder dun of niet kleden en je af en toe even afzemen met water en niet afdrogen; lekker in het windje gaan zitten. Heb ik voor het eerst gedaan toen ik bij 42 graden in Madrid probeerde te slapen in een pension zonder airco har har. Hebben we ook overleefd.

Geen opmerkingen: