24 juli 2018

Brombach

Roos op ons balkon
Eigenlijk had ik geen goed idee hoe we deze drie dagen zouden invullen. Wél had ik vast geboekt bij onze oude bekende Friedhelm Braun, der Wirt van hotel "zur Post" in Simmerath, zo'n heerlijk rustig plaatsje in de Eifel, vlakbij Monschau waar ik 49 jaar geleden voor het eerst kwam.
De wandeling van Simmerath naar Monschau was het enige dat ik kon bedenken; wat beperkt voor de drie dagen die we hadden gepland.
We vertrokken niet zo vroeg; gewoon met de bus van half negen naar Utrecht CS. In Eindhoven met de bus naar Roermond vanwege werkzaamheden aan het spoor en door naar Heerlen. Bus 44 naar Aachen bushof, broodje gegeten en om 14.00 uur werden we door de immer goed gemutste Friedhelm ontvangen. Een kwartiertje later zaten we met ons eerste Duitse biertje in de bloementuin van het hotel.
We waren toch wat moe van de reis, maar een tukje van een half uur deed wonderen.
Roos had gelukkig een kaart meegenomen met wandelingen in de omgeving; hadden we bij eerdere gelegenheid van Friedhelm gekregen.
De bloementuin, gefotografeerd vanaf het balkon
We hebben met die kaart een prachtige wandeling gemaakt door Huppenbroich, langs de Brombach en terug door het ons bekende Tiefenbachtal. We hebben nog wat kersen gekregen van een meneer die daar aan het plukken was en heerlijke bramen gesnoept.
Na een douche en droge kleren hebben we ons als vanouds aan de grond vast gegeten aan de eenvoudige, maar voedzame maaltijd die ons werd voorgezet. Hoewel, met cantharellen?! is niet echt eenvoudig!

Geen opmerkingen: