04 juli 2018

24 km met m'n nieuwe pet

Met leesbril en nieuw hoofddeksel
De laatste tijd had ik het gevoel dat ik niet meer aankon dan 15 km. Gisteren was ik na een dergelijke afstand behoorlijk moe. Maar dat wilde ik niet op me laten zitten en voor vandaag had ik 24 km gepland, van Amersfoort naar Hollandsche Rading. Tot mijn genoegen bleek Roos graag mee te willen lopen. En aangezien zij vanavond nog om 19.00 uur bij Debbie wilde zijn, zijn we vroeg vertrokken, met de stoptrein van 9.27. Eerlijk gezegd dacht ik dat we het maar nauwelijks binnen ons tijdvenster van vóór vier uur inchecken zouden halen. Maar dat zou meevallen, dat zou zelfs ontzettend meevallen. Deze afstand liepen we inclusief de drie korte rustpauzes in 4.45 uur, dat is 5 km/uur en daar nam ik mijn nieuwe petje voor af. Achteraf moet ik toch wel bekennen dat het dankzij Roos was dat het eigenlijk geen probleem was om deze afstand af te leggen; zij houdt het tempo hoog en heeft geen behoefte aan telkens weer rusten.
Ja ja, een nieuwe pet aangeschaft! Het oude zonnepetje van m'n vader was volledig versleten. Ik heb zo'n ontzettend grote harses dat ik nergens een passend petje kon vinden. Maar Roos wist raad en maakte mij attent op een Duitse hoedenzaak die via internet levert; daar komt ook mijn verjaardagscadeau, de alpinopet vandaan.

Onderweg vonden we een dode spitsmuis met een prachtig gekleurde aaskever. Die zie je toch maar verdraaid weinig. Sterke kever die het muisje gewoon optilde en zelfs verplaatste. Helaas kan ik mijn Cineri niet vinden zodat ik het beestje niet op naam kan brengen. Maar zo te zien was het de "gewone aaskever".
Foto gecopieerd van internet


Geen opmerkingen: