05 juli 2018

Einde van een activiteit

In het zeer onwaarschijnlijke geval dat hij deze "post" zal lezen vrees ik dat ik een donderpreek te horen zal krijgen van zoon Hugo; ik heb vandaag mijn abonnement bij Sportcity, de fitness club opgezegd. Ik vind er geen pest meer aan; het binnen sporten is niks voor mij en zeker niet met die "kolere muziek" erbij, maar dat is niet de belangrijkste reden.
Het leukste en fijnste aspect van de sportcity vestiging in Bilthoven vond ik toch wel de sauna; ik vond het heerlijk om eerst stevig de armspieren te gebruiken, soms ook de benen met een helling van 12% en heel soms ook nog de fiets erbij. Daarna lekker douchen en de sauna in. Tot slot relaxen en dan verfrist aankleden en terug naar huis. Maar helaas kreeg ik in de sauna altijd last van m'n ogen; deed zeer, ook al hield ik ze altijd dicht en m'n hand ervoor om de warmte tegen te houden voor zover mogelijk. Tot mijn grote schrik merkte ik enkele maanden geleden dat mijn rechteroog niet meer optimaal functioneert; ik wijt dat aan overmatig in de sauna zitten; ik zat er soms wel drie-vier keer per week in; ook na een dag wandelen ging ik naar Sportcity om alleen maar even de sauna in te duiken. Maar sinds ik echt problemen heb met m'n oog ga ik helemaal niet meer in de sauna. En nu, enkele maanden later merk ik gewoon dat ik er helemaal geen zin meer in heb.
Vanmiddag ben ik voor het laatst geweest; even aan de gewichten trekken en drukken en toen geloofde ik het verder wel. Ben naar de balie gegaan en heb gevraagd hoe ik mijn abonnement op kon zeggen. Was simpel. En nu mag ik nog een maand lang van de fitness gebruik maken dus in ieder geval ook van de zonneweide met ligbedden die bij het saunacomplex hoort. Daar heb ik vanmiddag dan ook heerlijk liggen zonnen.

Geen opmerkingen: