16 juli 2018

27 km naar Breukelen

Op het pad een zonnende hazelworm
Roos vroeg me wat ik nou eigenlijk wil bereiken met dat steeds verder wandelen; eigenlijk weet ik dat ook niet goed; gewoon eens onderzoeken tot hoever je de wandelmotor kunt laten gaan op 1 dag wellicht. Voor het testen van de conditie heb ik de wandeling Simmerath Monschau gemunt, maar hier dichter bij huis wil ik eens kijken tot hoe ver ik kan gaan en voor vandaag had ik een kleine dertig in twee stukken gepland.
Roos ging mee en zo namen we bus 58 op onze eigen halte naar de Mauritshoeve; daar kun je direct op het Marskramerpad stappen. Ze zou met me meelopen naar Hollandsche Radingh en daar op de trein stappen. Het is een ideale verbinding want binnen een kwartier sta je in de schoonheid van de Utrechtse Heuvelrug en het stuk naar Hollandsche Radingh is prachtig. Aangekomen bij het station wilde ze nog een stukje verder lopen door het bos aldaar en ik liep met haar mee en weer terug naar de ingang van het bos; daar namen we afscheid en kachelde ik door naar Breukelen.
Op het Vinkenplein een bouwactiviteit van jewelste
Eerst door het mulle zand geploeterd van het wandelpad langs het Tienhovens kanaal; nou ja, kanaal, uiteindelijk loopt het dood en nu stond het voor het grootste gedeelte zelfs droog. En dan de oude polder die voor een groot deel is of wordt omgewerkt tot natuur. Dat eerste stuk, het trilveen blijft altijd schitterend om te zien. Ik had de Swarovski bij me en kan dan ontzettend genieten van de Monet schilderijen die je naar je toe kunt kijken; ik bedoel natuurlijk de schitterende beelden van de drijvende, bloeiende planten in de sloten; waterlelies, water ranonkel, gele dotterbloemen. Ik kan van die schoonheid zo genieten. Vogels waren er niet zo gek veel; een landende grote zilverreiger vond ik mooi om te zien, maar dat was het wel zo'n beetje behalve veel ganzen, eenden en ander normaal spul.
Zelfs in de Parklaan activiteiten rond het riool
Het scheidingspad tussen de Loosdrechtse plassen; wondermooi; twee wandelaars haalden mij daar in toen ik op een bankje zat om de kijker op te bergen, water te drinken en een stukje brood te knagen. Ik liet hen graag even passeren; loop het liefst in de stilte en dat kan niet met praters achter of voor je.
Tja en dan het wat saaie stuk over het fietspad langs de weg; dan heb je er toch al een kleine twintig achter de kiezen. Bij het fort over het hek en langs het waterleidingkanaal over de grasdijk in volledige stilte; zelfs geen "sport"vliegtuigje van vliegveld Hilversum te horen. Het paadje naar de Vecht was bijna dichtgegroeid en heel smal; veel insecten daar! En toen Breukelen; een nieuwe opgang naar het station uitgeprobeerd en een kwartiertje kunnen uitrusten voordat de trein kwam. Geamuseerd zitten kijken naar twee leeftijdsgenoten/collegae grootouders die de oppas hadden over vier jonge kleinkinderen; wat een gedoe; zou daar geen zin in hebben.
En toen ook nog drie kwartier gewandeld van het station naar huis om de dertig zo'n beetje vol te lopen. Ik was bepaald niet uitgeput maar m'n voeten deden pijn vanwege de sandalen die ik had gedragen vandaag. Heb ik direct aan Roos gegeven; zij loopt graag op sandalen; ik niet!, liever hoge wandelschoenen.
In het dorp een bouwactiviteiten van belang; op het centrale plein wordt gebouwd en in de Parklaan wordt nieuw riool aangelegd.
's-Avonds in de tuin nog genoeglijk een glaasje gedronken en nog nagenoten van het bezoek van broer en schoonzus gisteren; direct een nieuwe afspraak gemaakt voor 13 augustus, de verjaardag van onze vader; we gaan dan lekker met z'n viertjes uit eten om dat te "gedenken"; vieren klinkt zo gek.


Geen opmerkingen: