13 juli 2018

De derde keer in een week

Een indrukwekkende fles met bier
van de Tempelier brouwerij
Niet te geloven maar vandaag gingen we weer naar het IJsseldal; afgelopen weekend eerst met Roos en vervolgens met Ab en nu weer met Roos om bij onze jagervriend Jan wild te gaan halen. Naar ik begreep gaat het heel slecht met de zwijnen op de Veluwe door de droogte; er is vrijwel niets meer te vreten voor die beesten en ook drinkwater is er nauwelijks meer. Maar vlees van ree was er nog volop.
Roos had een beetje last van haar rug, alle reden om dan met de buurtbus te gaan en niet het hele eind vanaf station Klarenbeek - hoe mooi het ook is -  te gaan wandelen. De vrijwilliger/chauffeur kende ik nog van een vorige rit.
Weer gezellig op de koffie  gezeten in de tuin van het paradijsje waar zij wonen. Veel over de jacht en over het vissen op de IJssel gehoord. Dat jagen niet ongevaarlijk is moge duidelijk zijn. Jan vertelde over een aantal jachtongevallen waarvan een tweetal zelfs dodelijk vanwege onachtzaamheid.
Terug opnieuw met de buurtbus naar station Twello waar je dan bijna een half uur moet wachten voor de aansluitende stoptrein naar Apeldoorn. Was druk in het busje; wel vier passagiers, dus volop babbelen vooral met de chauffeur die dat wel gezellig vond.
We hadden onder andere twee forse reebouten meegenomen en ik vroeg mij af of ik die wel in m'n vriezer kwijt zou kunnen; alles paste perfect. De gerookte ganzenborst heb ik maar direct in de koelkast gelegd; gaat lekker op brood. De zwijnenribbetjes bewaar ik voor de soep en de rest zien we wel.
Lekker eenvoudig gegeten, boontjes met gebakken ui; veel eenvoudiger kan het niet maar met een augurkje fijngesneden erdoorheen is het voor mij een feestmaal.
Bij het uitbuiken op het achterbalkon heb ik uitgebreid met de Swarovski-kijker naar een parmantig vogeltje, een heggemus zitten kijken; zat zich op te poetsen en af en toe wat te "zingen"; leuk gezicht.
Een eppie van Roos of ik nog zin had om te bridgen en vooruit met de geit; ging nogal wisselend. Daarna ben ik met de fles bier die ik gisteren van Martijn en Margot ten geschenke had gekregen naar Roos gegaan om ervan te genieten. Er kwam een heel bijzondere fles uit de geschenkverpakking; met houtwol beveiligd tegen stoten en een gezekerde kurk als bij een fles champagne; een echt Tempelier bier. We hebben ervan gedronken; smaakte me voortreffelijk. Roos nam (gelukkig) een klein glaasje en ik heb de rest gesavoureerd; gezopen als een Tempelier har har.

Geen opmerkingen: