02 juli 2018

Hoogzwanger

Arja en Walter met hun kinderen
Nou, dat was ze, mijn dochter Arja. Voorzichtig ging de deur van hun nieuwe huis open en de kleine Sjoerd, binnenkort niet meer de jongste van Arja's kids sprong in mijn armen; heerlijk die kinderarmpjes om je nek. Inmiddels toch vaak gezien maar toch nog steeds verbazingwekkend hoe groot de buik van een hoogzwangere dochter kan zijn. "Nog even volhouden", schoot in mijn gedachten.
Lekker in de tuin gezeten, cavia's bekeken onder leiding van Sjoerd; huis helemaal doorgelopen onder leiding van Sjoerd en Arja. Het is prachtig geworden; alle kinderen en ook de nieuwe baby hebben c.q. krijgen een eigen kamer. Ze zijn er lekker op vooruit gegaan met dit grote huis.
Koffie gedronken in de koelte van het zonnescherm op het tuinterras en daar werd ik bijgepraat over alle wederwaardigheden van zo'n jong gezin. En ertussendoor het gekwebbel van de kleine Sjoerd met z'n vriendelijke snuitje.
Gelukje bij een ongelukje was dat Evi vanmorgen beschimmeld brood had meegekregen - door vader Walter har har - naar school voor de lunch; Arja had dat direct gemerkt en ging om twaalf uur naar Evi's school om haar op te halen.
Prinsesje tussen de andere parafamilia
Daar bofte ik bij want normaal had ze moeten blijven en had ik haar vast niet gezien.
In de tuin stond een groot opblaaszwembadje voor de kids; werd met water gevuld en daar gingen ze lekker in spelen voor zo lang het duurde. Ik moest natuurlijk van alles bewonderen waaronder opvouwprinsesjes die gebruikt waren voor het uitdelen op school bij Evi's verjaardag. Opa kreeg er ook eentje en ik beloofde om die op mijn dressoir te plaatsen. Staat er inmiddels tussen allerlei andere parafernalia, misschien beter te benoemen als parafamilia.
Ik had niet erg stilgestaan bij de duur van de reis en moest me uiteindelijk verschrikkelijk haasten om op tijd gegeten te hebben en de trein te halen voor de pendelbus in Amersfoort om naar de opera te gaan. Maar dat lukte. Al met al werd het een dag om met plezier op terug te kijken.
Toen ik na afloop van de opera moe thuis kwam ging ik nog even op het balkon uitbuiken en afkoelen. Ook keek ik even op de computer en zag een ontzettend leuke foto staan van Arja met haar hele gezin. Die foto copieer ik voor deze blog.

Geen opmerkingen: