30 november 2023

Gezellig met nicht Margreet op stap

 

Foto bij de muur van het restaurant


We hadden afgesproken dat we toch minstens 1 keer per jaar, maar liever wat vaker met elkaar aan de wandel zouden gaan en zo hadden we enkele weken geleden deze dag geprikt om van Rheden naar Dieren te wandelen en dit keer met z'n drietjes. En zo stonden Roos en ik vanmorgen op station Rheden even op nicht Margreet te wachten en even later genoeglijk aan de wandel. Had ik zelf een track laten construeren door Komoot, daar wist Margreet direct al een veel aardiger route - ze heeft lang geleden meerdere jaren in Rheden gewoond en kent de omgeving op haar duimpje - voor te stellen, dus moest ik "Truus" de mond snoeren, Ook Roos deed haar duit in het zakje en zo liep ik met twee eigenwijze dames die overigens een zeer fraaie, maar aanzienlijk langere route veroorzaakten. Was overigens een prachtige wandeldag en door de sneeuw door een betoverend schone omgeving en aan praatstof geen gebrek. Zelfs de altijd wat bescheiden nicht Margreet hield zich niet in en daarom heel genoeglijk zo met elkaar!
Als steeds een onderbreking bij het restaurant van de Posbank alwaar Margreet ons trakteerde op koffie met lekkers. De dames van de restauratie keken wat verveeld omdat er ondanks het fraaie landschap erg weinig bezoekers waren en inderdaad leek het wel of niemand de sneeuw durfde te trotseren, ook bij het wandelen kwamen we weinig mensen tegen in dit meestal toch best drukke en toeristische gebied. 
Vis een fraaie route die nog werd uitgebreid met een rondje Ellecom bereikten we uiteindelijk station Dieren en scheidden onze wegen, dat wil zeggen dat Roos naar WIjhe ging Margreet naar Wijchen en ik naar de Bilt. Was een genoeglijke dag geweest.

Geen opmerkingen: