22 november 2023

Een oud-collega van Roos ontmoet

 Vorige week bij bezoek aan VWS vertelde Jim mij zo terloops dat hij bij de stenografische dienst had gewerkt waarop ik opmerkte dat hij wellicht had samengewerkt met mijn partner Roos, die naam wist hij zich niet te herinneren. Naar later bleek hanteerde zij destijds nog haar officiële naam, Rosasharn die zij al vele jaren niet meer gebruikt in het dagelijks verkeer doch slechts als "artiestennaam bij haar werk als componiste. 
Gisteravond hadden we als groep KIdonoren, verenigd in een soort genootschap onder de naam Priamos.nl zo'n virtuele, digitale vergadering met z'n achten; het genootschap groeit inmiddels als kool. Was weer een bijzonder plezierige vergadering waarin we onderling de kennismaking grondvestten v.w.b. de drie nieuwe leden van het gezelschap en verder van gedachten wisselden. Na afloop van de vergadering vroeg ik voorzitter Michiel of ik ook iets persoonlijks mocht voorleggen aan Jim en vertelde hem dat mijn partner Roos zijn naam inderdaad herinnerde als voormalig collega en dat ze de naam van nog een voormalig herinnerde en het leuk zou vinden om nader contact te hebben.
Roos en ik hadden voor vandaag afgesproken om elkaar om 10.10 uur op station Zwolle te ontmoeten en door te reizen naar Vilsteren voor een wandeling naar Dalfsen via de Vennerij. En ja hoor, daar stond ze me vriendelijk lachend op te wachten en even later zaten we in de Arriva trein en vertelde ik haar over "Jim" en dat de andere voormalige collega nog steeds bevriend was met Jim, een kleine reünie ligt voor de hand nietwaar.
Bij de Vennerij sloegen weer van alles in als eieren, boerenkool en varkensvlees voor de snert. Was prachtig, droog wandelweer, de trein reed keurig voor ons neus weg zodat we wel in de kou moesten wachten op de volgende, maar daar om niet getreurd. 's-Avonds een WhatsApp bericht van Jim en al snel ontsproot zich een gesprekje van Roos met Jim, een onverwachte bijvangst van de KID har har.

Geen opmerkingen: