07 november 2023

Weer over de Archemerberg

Geodetisch referentiepunt
Archemerberg


Vanmorgen al bijtijds op weg naar Lemele voor de zelfde wandeling als vorige week, over de Archemer berg en langs de Regge naar Ommen. Het was gelukkig droog en ik had naar aanleiding van gisteren behoorlijk wat te bepeinzen. Zo'n ontmoeting met een donorkind blijft toch iedere keer weer een emotionele zaak en dan is het plezierig om daar al wandelend over door te peinzen.
Deze keer had ik het handig aangepakt door op de aankomsthalte van de bus pas de Komoot track te laten definiƫren, dus kon ik direct makkelijk de aansluiting vinden. Liep vrijwel gelijk aan die van vorige week, althans ik kwam al snel op bekend terrein. Eerst langs het theehuis Lemelerberg waar ook de bushalte naar genoemd was en daar lag de Archemerberg met het markante geodetisch referentiepunt dat ik al zoveel jaren ken. Wanneer was ik hier voor het eerst? Kom al zo lang in deze streek met het Pieterpad maar ook met vakanties toen de kinderen nog klein waren. Die camping waar we met 6 kinderen op vakantie waren en ik een keer met kleine Peter van een jaar of drie pardoes in het diepe sprong van het zwembad: "ikke grikke naar", was de reactie van de kleuter die ik met woest watertrappelen weer boven water kreeg. Tja, dat is lang geleden. Ik ben blij met dat busje tussen Ommen en Dalfsen dat dit fraaie gebied van de Sallandse heuvelrug zo toegankelijk maakt.
Na de Archemerberg kom je in een vakantiepark met huizen waarvan het doodzonde is dat ze niet permanent bewoond worden, zou een stukje woningnood kunnen oplossen. En dan langs de Regge, fraai beeklandschap. 
Na 8 km weer op station Ommen en anderhalf uur later weer in Bilthoven, daar liep ik via het bos door naar de flat, dus totaal toch weer een kleine 12 km vandaag. 

Geen opmerkingen: