14 november 2023

Eerst Lien feliciteren

 Al jaren een gedenkwaardige dag die 14e november en ook vandaag appte ik eerst Lien om haar te feliciteren. Gezellig app contact waarin we nog wat gedachten over ons verleden uitwisselden.
Maar natuurlijk gingen de voorbereidingen vandaag serieus aan de gang gebracht worden, het diner van zaterdag! Mijn plan was om als hoofdgerechten lambscurry volgens het oude boekje van Wina Born te bereiden alsmede een pan erwtensoep,speciaal voor Marjorie. Voor de lambscurry bewerkte ik de lamsbout eerst, inkepingen in het vlees gemaakt en gevuld met stukjes knoflook om een lekkere door en door smaak te bereiken en daarna in de boter stevig aanbraden en vervolgens rustig laten pruttelen bij laag vuur en regelmatig even keren. Na afloop af laten koelen en morgen verder.
Voor de erwtensoep maakte ik bouillon van de varkenspoot die ik ooit mee had genomen van de Vennerij in Vilsteren, in een grote pan met een paar liter water en een koffielepel zout enkele uren zachtjes laten trekken. De worst in de warme bouillon een half uur laten wellen. Alles afkoelen tot de verwerking. 
En natuurlijk boodschappen doen, de verdere ingrediënten voor de erwtensoep zoals de knolselderij ingeslagen maar natuurlijk ook bier voor bij de maaltijd en wijn voor de voorraad. Niet te vergeten sinaasappels om uit te persen voor de eventuele wens naar "fris".

Geen opmerkingen: