23 juni 2023

Verse spinazie

Vrijdag, marktdag en daar bij slager Ultee een zakje beenham gekocht, de uitsmijter gisteren in Zutphen had me zo goed gesmaakt, die smaakte echt naar meer. Toen ik thuis kwam heb ik dan ook een uitsmijter gemaakt en met genoegen naar binnen gewerkt. Vervolgens bij de viskraam een kleine portie gebakken mosselen en bij de notenkraam wat macadamiamix als iedere week. Ik bracht alles even naar de flat en reed vervolgens door naar fruitbedrijf Westeneng, eigenlijk vooral om te vragen wanneer de pruimen rijp zouden zijn, dat bleek dus 20 juli. En zo in het voorbijgaan pakte ik wat prei voor de soep, en daar lag me een bak verse spinazie toe te lachen dus daar ook een pond van en een doos aardbeien, ik smulde al bij de gedachte aan een ferme portie yoghurt van de zuivelboerderij met die aardbeien en bij de heerlijke zomertemperatuur opgewarmd met wat suiker, een smaak uit mijn jeugd! Daarna naar de Hooierij, ook een boerderijwinkel waar ik wel eens varkensvlees en nu rundvlees haalde, ze hadden onlangs geslacht en nu kon je vers vlees halen en je bestelling afhalen. Ik had aanvankelijk wat orgaanvlees besteld, geen gewoon vlees, want het was van een vleeskoe en dat is me te mager vlees, staart en tong waren al vergeven, uierboord en nieren waren geen producten dus bleef uiteindelijk slecht de lever over van mijn bestelling met een schenkel voor de soep viel het dus allemaal nog wel mee. Ik bracht ook dat naar de flat, bij het fietsenrek kwam ik in gesprek met een jonge vrouw en we reden samen op tot de Groenekanse weg en spraken onderweg honderduit over van alles,echt heel leuk. Ik bracht alles naar de flat en ging nu met de verrekijker op weg naar boer Dirk voor yoghurt en melk en onderweg ging ik bij de grote plas tegenover fort Voordorp vogels kijken, nou daar was het veel te warm voor, geen beweging te zien, alles lag lui te liggen op de zandplaten. Eerst naar het geitenkaasboertje dat de mevrouw mij zojuist had geadviseerd, ook zo'n zaak van goed vertrouwen, ik kocht een klein stukje kaas en ging nu echt door naar boer Dirk voor melk en yoghurt. Tot mijn verrassing lag er nog een stuk runderlever van een vorige slacht voor mij klaar, dus nu had ik lever genoeg, heb ik bij thuiskomst direct laten ontdooien, Roos komt morgen en zij is net als ik dol op gebakken lever. 

Geen opmerkingen: