07 juni 2023

Langs Johanna's hof

 

Duinmeertje

Vanmorgen weer lekker vroeg op stap, deze keer naar Castricum voor de wandeling naar Egmond aan zee, door de duinen met de nachtegalen. KNMI voorspelde naast een droge dag ook een lekkere wandeltemperatuur, althans niet te warm. Op weg naar het station voelde ik het al, lekker koel, anderen zouden zeggen dat het koud was, ik had meer het gevoel van "nog even genieten van de koelte voordat we weer zo'n tropische hitte gaan krijgen". De laatste tijd wordt ik op obsessieve wijze gepijnigd door negatieve gevoelens omtrent het klimaat, ik vrees ontzettend dat de huidige droogte periode op z'n minst een voorbode is van een rampspoed die de mensheid te wachten staat. Wellicht (te) veel gelezen, maar de tekenen zijn mijns inziens duidelijk.
Maar lekker op tijd in Castricum en direct op pad door onbekend bos, veel vogelgekweel, net als in Limburg afgelopen maandag. Onderweg passeerde ik de Johanna's hof, het etablissement waar mijn ouders geregeld kwamen en vaak de familiefeesten organiseerden. Het was nog vroeg en ik passeerde het zonder bezoek.
 Al gauw was ik in de duinen waar ik tot mijn grote genoegen op nachtegalen gezang werd getracteerd, zij het niet zo luid en duidelijk als in begin mei, maar alle mannetjes lieten horen dat ze er nog waren en nog steeds konden zingen. Onverwacht snel was ik in Egmond na 12 kilometer en rond half vijf weer in Bilthoven. 

Geen opmerkingen: