24 juni 2023

Pieter kan er wat van

 

Pieter maalt de koffiebonen

Ik was al een tijd niet bij Joke en Pieter geweest en vroeg gisteren aan Joke wanneer het haar zou schikken en dat was vandaag. Ze is inmiddels al 7 maanden zwanger en ik heb haar door omstandigheden lang niet gezien en dus ook de kinderen niet, laat staan schoonzoon Pieter. Maar vanmorgen vroeg - Joke appte nog speciaal om mij te verzekeren dat ik best vroeg mocht komen - stond ik al voor de deur en werd door het complete gezin begroet. Ze moesten nog ontbijten en ik had voor de zekerheid een boterhammetje bij me en was ook toe aan mijn tweede ontbijt. Na het ontbijt pakte Pieter de koffiemolen en ging stevig aan de gang om vervolgens een bijzonder geurig kopje koffie te schenken (net als vroeger oma Geertje deed nadat opa Wim de bonen had gemalen).
Gezellig om zwangere dochter te spreken, ze zag er goed uit, had alleen wat last van de schoppende baby. Het is ook wat, niet te geloven dat een baby in zo'n kleine ruimte past. De kleinkinderen praatten honderduit zoals dat hoort en natuurlijk moest ik wat voorlezen. Joke ging aan het uitzoeken welke stof ze zou gebruiken voor een jurk die ze wilde naaien. Pieter ging naar zolder om verder te werken aan de zolder, de laatste keer dat ik hier was liet hij me zien hoe het eruit zag en ik was nu diep onder de indruk wat hij in de laatste maanden voor elkaar had gekregen. In mijn jonge jaren kon ik ook aardig timmeren, maar Pieter is volleerd timmerman en monteur en wat verder nog, neem ik mijn petje voor af!
Toen ik thuis op de flat kwam was Roos er al, zij was bij Douwe en Ana geweest in Rotterdam en kwam hier voor de gezelligheid en lekker eten. Ik maakte de spinazie en de lever klaar met gebakken ui en dat ging erin als koek. 's-Avonds nog een lekker wijntje met wat snoepzaams erbij.

Geen opmerkingen: