13 maart 2023

Wat een storm!

 

Trotse vader

Vanmorgen vroeg hoorde ik het al dwars door de dubbele beglazing heen, het waaide behoorlijk hard. We hadden vandaag een heel programma voor de boeg, we gingen Martijn en Margot met de kleine Emily ontmoeten in Breda. Ze zijn voor een paar weken terug in het vaderland en hebben de ochtend van deze dag voor ons gepland. Toen ik Margot er naar vroeg beaamde ze inderdaad dat ze een hele werksheet hadden gemaakt en nauwelijks een dag rust hadden gekend gedurende de weken dat ze hier waren.
Wij gingen al vroeg de deur uit zodat we iets na tienen elkaar voor het station ontmoetten. En gek hoor, of je elkaar onlangs nog hebt gezien, een hug en je gaat gewoon verder. Alleen de kleine Emily is inmiddels wel twee keer zo oud geworden en blijkt een buitengewoon ondernemende dame. Natuurlijk vormt zij in deze ontmoeting het middelpunt van de gebeurtenissen en veel van wat we met elkaar uitwisselden. Geen wonder, bij jonge ouders draait het hele huiselijk leven om je kind en ik heb daar geen enkele moeite mee, in tegendeel. We gingen aan de wandel en kwamen al snel bij zo'n wip wap speeltuintje waar Emily werd uitgepeld uit de buggy en direct actief aan de gang ging. Toen ze was uitgespeeld hebben we koffie gedronken bij een tentje daar vlak in de buurt met kipjes en geen verkeer, dus dolle pret. Ik kon het goed met Emily vinden, was leuk om haar bezig te zien, gek op beestjes en niet bang voor de kippen die krummeltjes van haar handje pikten.
Daarna gingen we weer wat wandelen, het waaide ontzettend hard en ik vond het gewoon gevaarlijk, omvallende parasols en allemaal los vuil dat door de straten waaide. We gingen de grote kerk van Breda binnen. Heel bijzonder om daar te zijn, een prachtig praalgraf van de Nassau's, de stamvaders van ons koningshuis voor zover de afstammingslijn virtueel is doorgetrokken. Daarna hebben we nog wat gegeten bij een hip tentje, was overigens best lekker wat men daar serveerde. En daarna namen wij afscheid. Zondag zie ik Martijn weer voordat ze weer naar Indonesië vertrekken. 

Geen opmerkingen: