02 maart 2023

Trein rijdt weer

 

Draadjesvlees voor Jessica

Vandaag zou de trein van Deventer naar Zwolle weer rijden dus zorgde ik ervoor weer op tijd op station Wijhe te zijn. Daar stonden twee kleumende studenten te wachten op deze trein, de vorige reed niet maar even later hoorden we dat ook deze trein (nog) niet zou rijden, kennelijk nog wat opstartproblemen na de werkzaamheden van de afgelopen dagen. Die arme jongelui waren vanwege de Arriva staking met de buurtbus vanuit Raalte naar Wijhe gereden om hier de NS trein naar Zwolle te kunnen nemen; dat gelazer, ik had met hen te doen. Ik kon weer even naar Roos voor een warm kopje koffie en om te constateren dat de volgende NS trein werkelijk zou kunnen rijden en dat was gelukkig het geval. Het tweetal stond er nog kleumeriger bij, gelukkig was het wel droog. Aan de seinen kon ik zien dat de trein uit Olst was vertrokken dus ik kon het tweetal geruststellen dat de trein naar Zwolle nu echt zou komen, en inderdaad een behoorlijk volle trein reed binnen en ik kwam naast een mevrouw te zitten waarmee ik een allervriendelijkst gesprek had. Zij moest naar haar demente oude moeder in Zwolle, die zou wel ongerust zijn want ze was veel later dan verwacht.
Eenmaal in Bilthoven ging ik eerst even bij Albert Heijn langs en liep lekker door het bos naar huis. Nog even naar slager van Loo om een flinke riblap in te slaan; daar is Jessica zo gek op: "draadjesvlees", appte ze, toen ik haar vroeg wat ze lekker zou vinden. Nou, dat komt voor elkaar.
ś-Avonds stond ik te koken toen mijn agenda mij voor de tweede keer deze dag waarschuwde, was het vanmorgen vroeg omdat Mariska vandaag jarig was en ik haar zo niet kon vergeten, daar realiseerde ik mij tot mijn schrik dat ik vanavond nog naar vergadering moest voor de Vereniging van Eigenaren. De vergadering begon al over een half uur en ik moest de stukken snel downloaden en na een snelle maaltijd ging ik met de PC onder de arm naar de overkant waar de vergadering altijd plaats vindt. Het verliep allemaal naar wens; er waren veel nieuwe, jonge gezichten en de stemming was goed. Ondanks de oplopende kosten voor onderhoud van de al wat oudere flat waren er weinig strubbelingen in de vergadering. 
Die vergadering had wel mijn halve avond gekost, desondanks maakte ik mijn planning voor deze dag nog netjes af; ik bakte en sudderde het draadjesvlees waar Jessica zo gek op is alvast voor zondag en nog wat zaken in de keuken. Gelukkig maar....
Het werken met een agenda is behoorlijk uit mijn routine verdwenen zou ik deze week nog een keer merken.

Geen opmerkingen: