10 maart 2023

Theevisite

 Mijn voormalig buurman Sjoerd had gevraagd of het schikte als hij vanmiddag bij mij op theevisite zou komen. Leuk, maar ik had ook met Roos afgesproken dat ik haar van de trein zou halen omdat ze met, hou je vast lezer, met twee kilo kaas naar de flat zou komen en dan is door het bos lopen een zware klus. Maar het zou anders lopen.
Als vrijwel iedere vrijdag ging ik ook vandaag eerst naar de markt, dat ervaar ik gewoon als een uitje, kippenmaagjes bij Alex en wortelen bij John, ontbijtkoek en Spakenburgse verrassing bij bakkerij het Stoepje en voor het eerst weer sinds jaren pesto en olijven bij "Antonio" met zijn Italiaanse waren. Gezellig zo allemaal met als afronding een lekkerbekje bij de viskraam. 
Sjoerd kwam in de loop van de middag bij me langs en we spraken lekker bij over z'n werk, over zijn rol als vader van een bijna tweejarige en natuurlijk over allerlei zaken die in de conversatie gebruikelijk zijn. Ik hield de tijd in de gaten en zag dat het weer echt Maarts was, het was flink gaan sneeuwen en ik zag er behoorlijk tegenop om Roos te gaan ophalen met de fiets, maar beloofd is beloofd en dus gingen Sjoerd en ik op de fiets richting centrum. Ik wenkte Sjoerd dat hij gewoon door moest rijden en niet op mij moest wachten. Uiteindelijk bleek ik te laat op het station te arriveren en ik had tot overmaat van ramp ook nog eens mijn telefoon vergeten mee te nemen. Ik zag Roos niet op het perron maar ook niet in de wachtkamer dus ik hoopte maar dat ze een van de nog rijdende bussen had kunnen nemen, want het was weer een stakingsdag van de bussen vandaag.
Voorzichtig vanwege de gladdigheid reed ik terug naar de flat en zag tot mijn opluchting dat Roos er al moest zijn. Ze had inderdaad een bus kunnen nemen en had vergeefs geprobeerd om mij telefonisch te bereiken. Ach, een lekkere warme kop thee en het leed was weer geleden.

Geen opmerkingen: