09 maart 2023

Op ziekenbezoek

Roos was al enkele weken geleden bij onze hoog bejaarde vriend geweest, vandaag kon ik terecht. Op miraculeuze wijze is hij behoorlijk hersteld van wat toch algemeen beschouwd werd als "einde oefening" en dat alleen maar door te stoppen met alle medicatie. Overigens is dit al de vierde casus die ik ken die het herstelproces inzette door te stoppen met medicatie; pharmacon betekent niet voor niets zowel geneesmiddel als vergif en wanneer je als patiënt en met name bejaard patiënt meerdere, om niet te zeggen veel middelen "moet" slikken dan kan het effect wel eens negatief zijn. Opgelet dus.
Ik werd opgewekt begroet waarbij uitgebreid en bewonderend gevraagd werd of ik al die kilometers met genoegen had afgelegd hetgeen ik kon beamen. Om maar verder te filosoferen over gezondheid gaf en geef ik aan dat lichaamsbeweging bijna een panacee is voor een gezond leven. Dat is natuurlijk overdreven, maar het is een zeer belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl.
We dronken met genoegen samen koffie en spraken honderduit over de aanstaande verkiezingen, over de moderne communicatie en als twee ouderen mopperden we wat over het heden hoewel we beiden bijzonder tevreden terug kijken op wat we hebben meegemaakt. Ook ons beider familie leven bespraken we in alle openheid. Ontzettend fijn gesprek waarover ik bij de wandeling terug naar huis dan ook uitgebreid nadacht.
Het effect was dat ik deze dag uiteindelijk "meer dan 20.000 stappen" had afgelegd en in de wedstrijd met broer Jan dan ook behoorlijk ben uitgelopen. Merkwaardig hoe mannen een competitie nodig hebben om aan de slag te gaan, dat heeft Samsung goed bekeken met haar gezondheidsapp. Ook zoon Peter is ingestapt en ook met hem doe ik een ongelijke competitie, als werkende heeft hij natuurlijk veel minder tijd dan ik als pensionado maar ik hoop dat hij hierdoor wel meer plezier in het wandelen zal krijgen. 

Geen opmerkingen: