11 maart 2023

Bilthoven zakt weg

Op zoek naar de lekkage

Toen ik gisteren naar de markt reed met de fiets zag ik dat de doorgaande Oost West verbinding, de Groenekanse weg was afgesloten. In de verte stond een grote wagen en aan beide zijden van de weg waren afzettingen. Ik vroeg wat er aan de hand was aan iemand van "handhaving" en die vertelde me dat er sprake was van een gaslek. Gelukkig kon ik rustig oversteken en naar de markt gaan na eerst oud papier te hebben gedumpt. Maar na de markt wilde ik ook nog even naar de Hessenweg en ook daar was een afzetting en een opbreking van de weg, dus vroeg ik aan degenen die daar aan het werk waren of dit ook te maken had met het gaslek aan de Groenekanseweg. Dat was gelukkig niet het geval, naast een put voor het riool was een aantal stenen weggezakt, waarschijnlijk door een lekkage was het verhaal. Toen ik een paar uur later weer langs kwam was men met een kraantje bezig om het operatieterrein vrij te maken om de lekkage op te sporen (zie foto).
Intussen was de straat waar ik woonachtig ben nauwelijks meer bereikbaar voor autoverkeer vanwege de twee verschillende afzettingen.
Gek gevoel hoor, maar later op de middag liep het verkeer op de Groenekanse weg weer normaal kon ik vanuit mijn keukenraam constateren. Hoe het met de rioolverzakking gaat zult u nog horen beste lezer van dit blog. 

Geen opmerkingen: