03 maart 2023

Pap, heb je vandaag wat gepland

Lekker kip kluiven
 Ik had me voorbereid op een rustige wandeldag en lekker boodschappen doen op de markt. Dus rustig opgestaan en ontbeten en naar de markt. Nieuwe aardappelen uit Cyprus gekocht voor het bezoek van aanstaande zondag van Peter en Jessica met de kinderen. Maar ik had die nog niet ingepakt of daar ging de telefoon, Joke: "heb jij voor vandaag plannen pap?", dat riposteer ik dan natuurlijk met: "zeg het maar", en ze wilde vandaag, zo werd duidelijk uit een lang verhaal lekker gaan wandelen te beginnen op station
Bilthoven en lunchen natuurlijk. Ik maakte snel een foto van de tegenover liggende kraam van Alez met de kipkluifjes en stuurde die naar Joke met de opmerking dat ik daar maar even een kilo kippenvleugeltjes zou inslaan, vinden de kinderen zo lekker. Nog even een ontbijtkoek ingeslagen, de rest had ik gisteren al gekocht dus snel naar huis, alvast een portie vleugeltjes bij hoog vuur klaargemaakt en hup met de fiets naar het station. Daar kwamen ze al aan, helemaal blijk om opa te zien. Die twee kinderen van Joke en Pieter zijn echte wandelaars en kunnen best een paar kilometertjes aan. Dus geen gezeur maar lekker op bomen klimmen en takken verzamelen en de hele tijd meesjouwen en maar babbelen. Bij de flat aangekomen natuurlijk vleugeltjes nassen.
Erg lang diep geslapen

Uiteindelijk bleven ze niet alleen lunchen maar ook avond eten, dus maakte ik aardappeltjes en sneed een winterpeen in stukjes en het suddervlees werd aangesproken; was eigenlijk voor zondag, maar dan maar een beetje delen was het devies. 
Het werd een hele dag al met al, toen ze waren vertrokken wilde ik verder gaan met de voorbereiding voor zondag, maar gelukkig keek ik eerst nog naar m'n mailtjes en zag tot mijn grote schrik dat ik opnieuw een agendafout had gemaakt, ik had zaterdag, morgen dus een studiedag van de mierenwerkgroep, ontzettend leuk en ik had me dan ook opgegeven. Wat nu? Ik was behoorlijk moe, en heb maar het bakken van spektaart en krentenbrood opgeschort tot morgen; als een Roos geslapen, volgens mijn magisch horloge had ik zelfs langer "diep geslapen" dan normaal, in ieder geval aanzienlijk langer dan ik de andere dagen dat ik het had gemeten had gedaan, terwijl ik weer vlot wakker werd. Zo'n dag met kinderen hakt er in har har.

Geen opmerkingen: