29 januari 2023

Zwart maken

 Gisteren voelde ik op het eind van de wandeling wel een beetje al die dagen vooraf, m'n benen begonnen het een beetje zat te worden, dus vandaag maar eens even een rustdagje. We hadden trouwens afgesproken dat ik wat spitwerk zou gaan doen in de tuin van Roos. Dat is ook weer eens wat anders dan dat eeuwige geloop van mij. Allereerst heb ik de zoveelste hortensia verwijderd uit het voortuintje, was een hele inspanning om alle wortels kapot te krijgen zodat het hele loeder vrij kwam, maar het lukte me. Was ik best een beetje trots op, ik voelde de inspanning ook wel een beetje zitten, maar eerst moest wel de fazantenbes van de tui uitgespit worden om in de voortuin geplaatst te worden, maar dat ging een stuk makkelijker, de grond in de achtertuin is de afgelopen jaren een stuk intensiever gebruikt.
Nadat de fazantenbes verwijderd en overgeplaatst was heb ik dat deel van de tuin keurig omgespit, zwart gemaakt zoals vakman Theo dat noemt. Daar kan nu al zo'n beetje de spinazie gezaaid worden, het is mooi bewerkte grond waar vorig seizoen bonen op gegroeid hebben en waar dus wat gebonden stikstof in de grond zit.
Na nog een kopje thee liepen we samen naar het station en namen we afscheid. Roos ging naar Olst om meel te gaan halen bij de molen en ik ging naar de Bilt.

Geen opmerkingen: