13 januari 2023

De eerste klant van het winkeltje

 

Ambachtelijk kaas maken

Vandaag weer melk en yoghurt gehaald bij het winkeltje van boerderij Boom en Bosch alhier. De verse melk, zo van de koe, de yoghurt, kaas, boter, karnemelk en kwark acht ik van de allerbeste kwaliteit en puur ambachtelijk gemaakt. Koeien die nog hun hoorns dragen en sinds enkele jaren zomer en winter buiten lopen, kan het nog natuurlijker. Ik meen dat we als gemeente trots moeten zijn dat we een dergelijk staaltje van verantwoord agrarisch vakmanschap binnen onze gemeentegrenzen hebben. 
Inmiddels kom ik hier al vele jaren, ik dacht al veertig jaar, maar ik weet het niet precies. En dat niet alleen, ik heb zelfs twee winters lang in de tijd dat ik door een burn out werd gekweld in de stal geholpen.
Bij het binnen treden van het winkeltje stonden er al twee dames die inmiddels geholpen werden door moeder en dochter. De zichtbaar hoog bejaarde dame hielp ik met haar tas boodschappen naar de auto brengen. Zij bleek een van de eerste klanten van veertig jaar geleden toen het winkeltje van start ging en bleek inderdaad al ergens in de 90 jaar oud te zijn. 

MRIJ koe in de kudde van Boom en Bosch


Geen opmerkingen: