26 januari 2023

Ik ga het weer zelf doen

 

Water in de Stulp

De afgelopen weken had ik besloten om het opruimen en schoon houden van mijn flatje weer helemaal zelf ter hand te nemen. Mijn lieve hulp had mij in de afgelopen anderhalf jaar goed laten zien hoe je een huishouding ordelijk kunt houden door op te ruimen, schoon te maken en dat ook gewoon regelmatig te doen en niet te laten slabakken. En zo langzamerhand was dat niet alleen doorgedrongen maar had ik ook de bijbehorend handvaardigheid eigen gemaakt. En zo was ik al begonnen met de ramen van de kamer te lappen zodat alle vliegenpoepies waren verdwenen, de was niet alleen gedaan maar ook opgehangen en na drogen opgevouwen en netjes weggeborgen. De keuken de hele week op orde gehouden. Dus toen zij vanmorgen binnen kwam en direct opmerkte dat het er zo netjes en opgeruimd bij stond kon ik met een gerust hart zeggen dat ik het weer helemaal zelf ging doen en dat ze het mij heel goed geleerd had. Vandaag liet ze me nog een aantal puntjes zien die ik vanaf heden op de i moet zetten en praatten we als vanouds gezellig bij. 
Het was prachtig wandelweer en dus trok ik snel de schoenen aan en heb de trein genomen die het eerst kwam en dat was naar Den Dolder. Ik liep een nieuwe route met een mopperende Truus naar Baarn, mede geleid door een oude track maar wel afwijkend, dus Truus maar mopperen: "keer om!". Blijft een mooi stuk. Op het laatste stuk heb ik nog opgelopen met een leeftijdsgenoot met een prachtige Husky en kwamen we in gesprek. Hij dankte mij bij het afscheid voor het aangename gesprek. Leuk te horen hoor.
Maar het klapstuk van deze dag was toch wel de door Roos uitgewerkte partituren op mp3 formaat, dus hoorbaar van twee van onze liederen die we ruim twintig jaar geleden hebben gecomponeerd op gedichten van Roos zelf. Als eerste "Het feest", waarvan ik de melodie ooit heb gecomponeerd en wij samen de begeleiding hebben geschreven. De tranen liepen over m'n wangen, is gewoon een mooie compositie op een roerend gedicht. Die hele cyclus van de "de lange wandeling" verdient het om uitgewerkt te worden en niet alleen dat, ook om regelmatig uitgevoerd te worden, althans dat is mijn mening.

Geen opmerkingen: