10 januari 2023

Halverwege

 

Korstmos op boomtakje

Roos had voorgesteld om vandaag samen aan de wandel te gaan. Ik stelde voor om dan van Baarn naar Den Dolder te lopen. Haar aansluitende trein zou enkele minuten voor die van mij aankomen in Baarn. Echter, er bleek een defecte trein in Baarn op mijn aankomst perron te staan en in enkele seconden moest ik iets anders afspreken met Roos want zij stond op het punt om in de trein naar Baarn te stappen: "Stap in de trein!" riep ik en stelde vervolgens voor dat we de zelfde route zouden lopen maar dan tegengesteld en elkaar halverwege ontmoeten. Mijn trein reed terug naar Den Dolder en zo begon Roos in Baarn en ik in Den Dolder. Voor mij was het de zelfde aanloop die ik precies een week geleden had gedaan van Den Dolder uit. Ik bedacht mij dat halverwege ongeveer bij de oversteek van de provinciale weg zou zijn en inderdaad, op het moment dat ik daar aankwam stak Roos net de weg over, ze had het mooie stuk door Pijnenburg met de slootjes en dubbelloof net achter de rug, de plek waar ik vorige week werd verrast door alle commotie rond een nieuwe telg. Tja, dat had wat emotionele voeten in de aarde de afgelopen week. Inmiddels lijkt de rust wel weergekeerd althans in mijn gemoed.
We liepen samen richting Den Dolder en Roos zou Roos niet wezen als ze niet af zou wijken van de track en wel zodanig dat de route een stuk leuker werd inclusief de zandduintjes bij Den Dolder. Al met al werd het een hele leuke en gezellige wandeling.
Overigens vind ik de constructie van tegen elkaar in lopen vanuit verschillende startpunten een leuke optie, zou ik ook met vriend Dick kunnen doen in Zuid Limburg. Zal het hem eens voorstellen, hij begint vaak bij zijn huis en loopt dan een rondje, daarbij zouden we samen kunnen beginnen met een track van twee kanten en dan terug lopen naar zijn huis in Vaals waar ik dan de bus van 17.30 terug naar Maastricht zou kunnen nemen. Zal het Dick voorleggen, maar meestal leest hij deze blog dus ik hoor wel of hij het een aardig idee vindt.

Geen opmerkingen: