21 maart 2022

En nu omgekeerd

 

Op de achtergrond de boom van Margreet


Vandaag heb ik de zelfde wandeling gemaakt als twee weken geleden met nicht Margreet; nu van Velp naar Dieren en van daaruit door naar Wijhe met de trein. Maandagavond, vaste prik, bridgeclub Wijhe, vandaar. Het was prachtig weer; 9292.nl gaf aan dat ik om 9.13 de trein vanuit Bilthoven kon nemen en dan anderhalf uur later in Velp. Op geleide van Komoot en met behulp van Komoots' spraak module was het een "fluitje van een cent" om de weg te vinden. Slechts twee keer over het hele traject moest ik voor de zekerheid toch even op het scherm te kijken of ik de juiste afslag had genomen. Komoot is echt een aanrader!
Op het bankje bij de boom van Margreet heb ik een boterhammetje zitten eten en geprobeerd om een "selfie" te maken. Het resultaat is een zeer aandachtig, niet in de lens kijkende Eef met een schaduw over het gezicht. Even verderop was de Posbank, een monument voor de heer Pos die een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van het toerisme in deze streek en in NL in het algemeen. Oprichter van de ANWB meen ik.
Ook de Carolina hoeve werd weer gepasseerd maar evenwel zonder een stuk appeltaart te genieten; dat doe ik pas als Roos van de partij mocht zijn. Wèl heb ik daar in de buurt mijn bak met bonen opgegeten. Het laatste stuk naar Dieren viel me een beetje tegen; was lang en recht en eentonig. Was me de eerste keer helemaal niet opgevallen toen ik hier begon met Margreet; we liepen natuurlijk gezellig te kletsen; hadden elkaar weinig gezien de laatste jaren, afgezien van bij de begrafenis van haar vader, mijn ome Kees. Maar zo'n gelegenheid leent zich niet zo voor bijpraten, meer voor het maken van afspraken en zo is het ook gebeurd.
Als gezegd vond ik het laatste stuk niet erg aantrekkelijk en zo mopperde ik mijn weg het laatste stukje naar het station. Nou, dat zat mijn OV-engel kennelijk niet lekker en prompt liet zij mijn trein voor m'n neus wegrijden. Nou ja, een 25 minuten lang lekker in het zonnetje zitten deed me geen kwaad. Nog voor vieren was  ik bij Roos; zij zat te vergaderen met haar mede-bestuurslid. Ik ging lekker in de tuin zitten. En als gezegd, 's-avonds bridgen. Ging aardig, niet geweldig, maar boven de 50 % en was ik al met al wel redelijk tevreden

Geen opmerkingen: